CiddiGazete- İyi Parti bir yükten daha kurtuldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdiği suç duyurusu dilekçesinde yönettiği Portaş'ın adı geçen İyi Parti Ankara Kurucu İl Başkanı Mesut Özarslan, CHP'den Etimesgut Belediye başkan aday adayı olmak için İyi Parti'den istifa etti.

İyi Parti'den ayrılan Ankara Milletvekili Adnan Beker ve İyi Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın ekibinden olan Özarslan, özellikle son bir aydır bir Mansur Yavaş'ın bir Meral Akşener'in paylaşımlarını simetri şekilde RT yapmaya başlamıştı.

İyi Parti GİK'in kararına rağmen Meral Akşener'in sabrını zorlayan girişimlere imza atılmasının ardından Genel Başkan bugün "kuyruk siyaseti"yle ikbal hesapları yapan isimler için sert ifadeler kullandı.

İyi Parti Genel Merkezi'nden umudunu kesen Mesut Özarslan, Mansur Yavaş'ın kontenjanından CHP'nin adayı olmaya çalışacak.

SAHTE İMZA ŞİKAYETİNDE YÖNETTİĞİ KURUMUN İSMİ VAR

İnşaat ruhsatlarında sahte imza kullanıldığının tespit edilmesinin ardından AKP Ankara İl Başkanı'yla sosyal medya üzerinden tartışma yaşayan Mesut Özarslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da zor durumda bıraktı.

ABB Teftiş Kurulu'nun da tespit ettiği yolsuzluğun ardından, Mansur Yavaş'ın talimatıyla ilgili kurumlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. ABB'nin suç duyurusu dilekçesinde Mesut Özarslan'ın yönettiği Portaş'ın da adı yer aldı.

Mansur Yavaş'ın her sosyal medya mesajını RT yapan Özarslan, ABB'nin resmi hesabından paylaşılan suç duyurusu açıklamasını görmezden geldi.

TROL HESAPLAR AYNI HABERLERİ PAYLAŞTI

Mesut Özarslan'ın AKP Ankara İl Başkanı'na verdiği çelişkili cevap, bir gün sonra sosyal medyada genellikle ücret karşılığında paylaşım yapan çok sayıda trol hesabın sayfasında aynı ifadelerle yer aldı. Dün gece de bir TV programında yapılan PR çalışması İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kızdırdı.

Bununla yetinmeyen Özarslan, kamuoyunda ülkücülüğü tartışmalı isimlerin "Mesut Özarslan ülkücüdür" ve "Doğru duvar yıkılmaz" sloganlarıyla destek aradı ancak İstanbul'da olduğu gibi Akşener, Ankara'yı da patlattı!

İSTİFASINI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Mesut Özarslan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı istifa mektubu şöyle:

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu

25 Ekim 2017'de Yüce Türk Milleti'ne umut olmak için ülkemizin her kesiminden milliyetçi ve demokrat arkadaşlarımızla bir araya gelerek Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER Hanımefendi önderliğinde çetin yolları aşarak büyük bir mücadele ile İYİ Parti'yi kurduk.

İYİ Parti çatısı altında geçirdiğim süre boyunca; Kurucular Kurulu Üyeliği, Ankara Kurucu İl Başkanlığı, Genel İdare Kurulu Üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve daha birçok görevi üstlenmiş olmanın sorumluluğuyla partimizin yükselmesi, gelişmesi ve bürokraside aldığım görevlerde partimizi ve dava arkadaşlarımı layıkıyla temsil etmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.

Birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler, yürüttüğümüz kampanyalar, sarf ettiğimiz çaba, gösterdiğimiz özveri, samimiyet ve destekleri için Genel Başkanıma, İYİ Parti üyelerine, tüm teşkilatlarına, genç arkadaşlarıma ve Ankaralı hemşehrilerime teşekkürü borç bilirim.

Medya üzerinden şahsım hakkında imâ edilen kumpaslara ilişkin olayların bu noktaya nasıl evrildiğini halâ anlamış değilim. Ancak kamuoyu bilsin ki; inandığım değerlere olan sadakatimle Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma her hangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum.

Aziz Türk Milleti'ne hizmet etme arzusunu muhafaza ederek, Cumhuriyet ve Atatürk ilkeleri ışığında vatanımızın birliği, dirliği ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim.