CiddiGazete- Teşkilat Başkanı Semih Yalçın tarafından MHP Diyarbakır İl Başkanı olarak atanan sabıkalı Cihan Kayaalp, 16 Haziran'da görevden alındı. Bu hamlenin ardından MHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, teşkilatın tümden kapatıldığı duyuruldu.

MHP'nin il binasını kapatma kararı almasının ertesi günü, MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na operasyon düzenlendi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gece yarısı yapılan operasyonda, görevden alınan MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp "çocuğa cinsel istismar" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OPERASYON ÖNCEDEN Mİ HABER VERİLDİ?

Bu gelişmeler yaşanırken, MHP Diyarbakır İl Başkanı'na yapılacak operasyondan bir gün önce il başkanlığının kapatılması, tartışmalara neden oldu. Operasyonun önceden Balgat'a haber verildiği öne sürüldü.

SON SEÇİMDE 1.34 OY ALDI

Bugün ise MHP MYK üyesi iki ismin Diyarbakır'a gittiği ve il binasının yeniden açılması için nabız yokladığı öğrenildi. Ziyareti doğrulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Arkadaşlarımız inceleme yapıyor. İl binamızın açılıp açılmamasına dair onlar dönünce bir karar vereceğiz" dedi.

MHP, AKP ile birlikte girdiği son seçimde, Diyarbakır genelinde 1.34 oy almıştı.