CiddiGazete- Elazığ'da AKP'li belediyelere yönelik ardı ardına yapılan operasyonlar AKP ile MHP'yi karşı karşıya getirdi. Emniyet'e yönelik AKP'den suçlamalar, MHP'den ise destek geldi. Öte yandan Cumhur İttifakı'nın ortakları arasındaki gerilim canlı yayına da sıçradı.

OPERASYONLAR PEŞ PEŞE GELDİ

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde ardı ardına AKP'li belediyelere yönelik operasyonlar yapıldı.

İlk olarak AKP'li Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan, fuhuş operasyonunda tutuklandı. Ardından Elazığ Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu düzenlendi.

Belediyenin Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi'ne ilişkin zimmet soruşturmasında 6 kişi tutuklanırken, Elazığ Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu da ifadeye çağrıldı.

AKP'DEN TEPKİ

Seçim öncesi gerçekleşen operasyonlar, AKP'yi şoke etti.

İki partinin ayrı ayrı seçime girme kararı aldığı Elazığ'da, Emniyet ile yargı içindeki MHP'lilerin AKP'lilere operasyon düzenlediği iddiaları ortaya atıldı.

Elazığ Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan ve geçmişte MHP'den milletvekili adayı olan Prof. Dr. Orhan Özbey, Elazığ Emniyeti'ne FETÖ ithamında bulunarak, "Emniyet Müdürlüğü'nün zamanlaması çok manidar! FETÖvari operasyonları hatırlattı" ifadesini kullandı.

Yaşananlar sonrası yeni gelişmeler meydana geldi.

MHP'DEN EMNİYET'E DESTEK

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Orhan Özbey'in kendilerini tarif etmediğini belirten bir basın açıklaması yaptı.

Elazığ Emniyeti'nin düzenlediği operasyonlara destek veren Bal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Elazığ Emniyet Müdürlüğümüzün başarılı huzur ve asayiş uygulamaları neticesinde bir önceki yılın aynı dönemine göre suç oranlarının yüzde 27 bir düşüş gösterdiği ve hiçbir suç odağına nefes aldırılmadığı görülmektedir. Bu vesile ile öncelikle, İl Emniyet Müdürümüz Adnan Karayel ve tüm Emniyet Güçlerimize Elazığ halkı adına gecesini gündüzüne katarak canları pahasına vermiş oldukları fedakarca hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz, ayaklarının taşa gelmemesini diliyoruz."

CANLI YAYINDA "DEM" SUÇLAMASI

Cumhur İttifakı ortakları arasındaki Elazığ gerilimi bununla da sınırlı kalmadı.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yerel yayın yapan Kanal Fırat'ta katıldığı canlı yayında AKP Elazığ Milletvekili Erol Keleş'e seslendi.

Emekliye ayrılan Akşener'den ilk hamle Emekliye ayrılan Akşener'den ilk hamle

Semih Işıkver, "MHP'nin belediyesi olan Sivrice Belediyesi'ni almak için yaptığınız mücadeleyi Dem'in almak üzere olduğu Karakoçan için yapmıyorsunuz. Karakoçan ilçesini Dem kazanırsa Erol Keleş gitsin bunun hesabını versin" dedi.

Işıkver, AKP'ye eleştirisini bir adım daha ileri götürerek, "Sivriceyi MHP'den alsanız ne olur, almasanız ne olur? Ama bir Dem Parti bayrağı orada (Karakoçan) kalkarsa millet vicdanı da, biz de sizi affetmeyeceğiz. Ben de affetmeyeceğim. Elazığlı da affetmeyecek" ifadelerini kullandı.