CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla başlayan "zincir market" gerilimi yeni bir boyuta taşındı.

Bahçeli, zincir marketlerle ilgili yaptığı açıklamada, "sürekli zam yapan marketlerin FETÖ bağlantılarının" araştırılmasını istemişti. En büyük zincir marketlerden biri olan BİM'den yapılan açıklamada ise enflasyona dikkat çekilmiş ve kâr oranlarının sadece yüzde 4 olduğu kaydedilmişti.

Bu tartışma giderek alevlenirken, Burdur'un Tefenni ilçesinin MHP'li belediye başkanı Ümit Alagöz, dikkat çeken bir adım attı. Belediye, ilçedeki BİM şubesinin önüne Bahçeli'nin sözlerinin yer aldığı bir pano koydu.

Panoda Bahçeli'nin "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatları araştırılmalıdır. Açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir" ifadeleri yer alıyor.

Başkan Alagöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında halka "alışverişi yerel esnaftan yapmaları" çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Geçmişte de zaman zaman yerel esnafımıza sahip çıkma çağrıları yapmıştık. Bugün de milletimizi ve tüm ilçe halkımızı, yerel esnafımıza sahip çıkmaya çağırıyor, milletimizi para ile terbiye etmeye kalkan bu kokuşmuş zihniyeti boykot etmeye davet ediyorum. #ZİNCİRMARKETLERBOYKOT #Bim"

bimm