CiddiGazete- Yüksek getirili gizli fon vaadiyle Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi ünlü isimlerin de aralarında olduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ve 11 Nisan 2023'ten beri tutuklu bulunan eski bankacı Seçil Erzan davasının dördüncü duruşması başladı.

İstanbul'da 1 Mayıs OHAL'i İstanbul'da 1 Mayıs OHAL'i

MAHKEME SALONU DEĞİŞTİRİLDİ

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, mahkeme salonunun yetersiz olması nedeniyle İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülüyor. Saat 10.30'da başlaması planlanan duruşma, Seçil Erzan'ın cezaevinden geç getirilmesi nedeniyle saat 11.30'da başladı.

Tutuklu sanıklar, bulundukları cezaevinden mahkemeye getirildi. Tutuksuz sanıkların ile müştekilerin bir kısmı, avukatlarıyla birlikte salonda hazır bulundu.

Müştekiler Fernando Muslera ile Arda Turan, ifade vermek için mahkemeye geldi.

BASINA YANSIMASI RAHATSIZ ETTİ

Avukat Rezan Epözdemir, mahkemede söz alarak duruşmanın anbean basında yer aldığını ifade ederek, mahkemenin bunu önlemesini istedi.

Epözdemir, duruşmadan günler önce Denizbank'ın hem kendisi hem de müvekkilleri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve mahkemeyi manipüle etmek için bunu basına servis ettiğini söyleyerek, ilgililer hakkında mahkemenin, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep etti.

MUSLERA İFADE VERDİ

Fernando Muslera'nın beyanları, yeminli tercüman eşliğinde alındı. Muslera beyanında, "Daha önce tanıklık yapmıştım. 2011'de Seçil Erzan'ı tanıdım. Kendisi bankada çalışıyordu. Aralık 2022'de bankadan beni arayarak fondan bahsetti. Seçil Erzan tercümanımız Musa Mert Çetin aracılığıyla benimle iletişim kurdu. Bana, fondan bahsederek 1.5-2 ay gibi bir sürede bu fona ne kadar para yatırırsam yatırayım yüzde 30'luk bir kar elde edeceğimi söyledi.

Bana fondan bahsettiğinde bu fonun, Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu tarafından yönetildiğini söyledi. Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu beni hiç aramadı. Her zaman Seçil Erzan arıyordu.

Ben de Denizbank'ın Florya şubesindeki hesabımdan 700 bin dolar çekerek verdim. Bu parayı, ben Musa Mert Çetin'e elden teslim ettim. Kendisi de Seçil Erzan'a teslim etti. Şubat 2023'te bu sefer Ziraat bankasındaki hesabımdan 500 bin dolar çektim. Bu parayı da Musa Mert Çetin, Seçil Erzan'a teslim etti. Son verdiğim parayı Seçil Erzan, ofisinde almadı, bankanın kapısında teslim aldı. Seçil Erzan, bana üzerinde paranın bana geri ödeneceğini belirten ve Seçil Erzan'ın imzasının olduğu bir kağıt verildi.

Seçil Erzan'a toplamda 1.2 milyon dolar verdim. Kendisi ise bana Mart ayının sonuna doğru sadece 700 bin dolar ödedi. Bu para, fondan gelmiyordu. Benim verdiğim ana paramı geri germişti. Seçil Erzan, ödeme tarihi geldiğinde depremi bahane ederek süreyi uzatıyordu.

Seçil Erzan, dilimi bilmediği için Galatasaray'da da tercümanlık yapan Musa Mert Çetin, aramızda tercümanlık yapıyordu. Seçil Erzan dışında kimse yoktu. Ben de bu fonla ilgili kimseyle konuşmadım. Ben fona para yatırmadan önce beni ikna etmek için bu fona ünlü isimlerin de yatırım yaptığını söylemişti" dedi.

Beyanlarına devam eden Muslera, "Seçil hanım ailemle yaşadığım eve de geldi. Deprem nedeniyle ödemelerin geciktiğini söyledi. Erzan, 'Stopajlar ve vergiler ödendi, size de ödeme yapıcaz' diyordu. Seçil Erzan, Denizbank'ta şube müdürü olduğu ve bana fonun başında Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu'nun olduğunu söylemesi nedeniyle para verdim" dedi.

Muslera, avukatın "Musa Mert Çetin olmasaydı yine de güvenip prayı Seçil Erzan'a verir miydi" sorusuna verdiği yanıtta, "Bankaya güvendim. Ayrıca Seçil Erzan'ın orada müdür olması da ona güvenmemde büyük bir faktör oldu. Mert'e, paramı transfer etmesi için güvendim. Benim asıl güvendiğim Banka ve Seçil Erzan'ın orada yönetici olmasıydı" şeklinde cevap verdi.

Muslera, "Bahsedilen kağıdı Seçil Erzan, Musa Mert Çetin'e verdi, Musa Mert Çetin de bana verdi. Ben artık bir şeylerin yolunda gitmediğini farkettiğimde artık sadece verdiğim ana paramı almaya çalışıyordum" dedi.

Avukatın, "Parasını almadığı takdirde Seçil Erzan'a kendisini şikayet edeceğini iletti mi" sorusuna yanıt veren Muslera, "Eğer parayı geri alamazsak bankanın üst düzey yöneticilerine Seçil Erzan'ı şikayet edeceğim" dediğini ve bunu da Musa Mert Çetin aracılığıyla ilettiğini kaydetti. Muslera, ifadesinin ardından mahkeme salonundan ayrıldı.

EMRE BELÖZOĞLU: HİÇ PARA ALMADIM

Muslera'nın ardından Emre Belözoğlu ifade verdi. Belözoğlu, "Bizim hakkımızda süreç savcılığa verdiğimiz ifade gibi oldu. Fondan bana kuzenim bahsetti. Daha sonra Seçil Erzan beni telefonla arayarak fon hakkında bilgi verdi. Fonun başında Hakan Ateş ile Mehmet Aydoğdu olduğunu söyledi. Daha sonra ise ben de fona para yatırmaya karar verdim. Toplamda 4 milyon 290 bin para verdim. Bu parayı parça parça olacak şekilde kuzenim aracılığıyla Seçil Erzan'a teslim ettim.

"FATİH TERİM'İN DE FONDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Verdiğim paranın içinde bazı arkadaşlarımdan aldığım paralar da vardı. Seçil Erzan ile ilk yüz yüze görüşmemiz, parayı teslim ettikten sonra oldu. Ben bu olayı, Seçil Erzan ile görüşmek için bankaya gittiğimde öğrendim. Seçil Erzan'ı beklerken müfettişler geldi. O şekilde öğrendim. Seçil Erzan bana bu fonda Fatih Terim'in de parası olduğunu söyledi ama ben Fatih Terim ile bu konu hakkında hiç konuşmadım" dedi.