CiddiGazete- 14 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen FETÖ'ye yönelik Kıskaç-7 operasyonlarında 67 şüpheli yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri tarafından Antalya, Manisa, Ankara, Aydın, Konya, Artvin, İstanbul, Bilecik, Edirne, Uşak, Isparta, Şanlıurfa, Kırşehir ve Elazığ’da FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen Kıskaç-7 operasyonlarında şüpheliler hakkında şu tespitler yapıldı:

KESİNLEŞEN HAPİS CEZALARI VAR

- Örgütün "güncel yapılanması", sözde "askeri mahrem yapılanması" ve "Emniyet mahrem yapılanması" içerisinde faaliyette bulundukları,

- Münferit sınav soruşturmaları kapsamında, sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair haklarında beyan bulunan ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları,

- Dijital materyallerle ifade ve teşhislerde adı geçen, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

6 BİNDEN FAZLA KİŞİ YAKALANDI

3 Haziran 2023'te göreve başlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaşımında "1 Haziran 2023'ten günümüze kadar FETÖ’ye yönelik toplam 4 bin 22 operasyon düzenlendi. 6 bin 45 şüpheli yakalandı" bilgisine de yer verdi.

Bakan Yerlikaya, "FETÖ’cülerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" dedi.

IŞİD'E BİN 162 OPERASYON

Erzincan depremle sallandı Erzincan depremle sallandı

Öte yandan beş ilde IŞİD'e dönük Bozdoğan-6 operasyonlarında 47 şüpheli yakalandı. Yerlikaya, 1 Haziran 2023'ten bugüne IŞİD yönelik toplam bin 162 operasyon düzenlendiğini, iki bin 402 şüphelinin yakalandığını bildirdi.