CiddiGazete- AKP yandaşı A Haber, "Dersim Harekatı"nı "katliam" olarak tanımladı ve Atatürk dönemini kapsayan 1936, 37, 38 ve 39 yıllarında 13 bin 806 kişinin öldürüldüğünü öne sürdü. Haberde, sözde bu katliamların da "rejimin güvenliği" adı altında yapıldığı iddia edildi. Üstelik bu ifade kullanılırken ekranda Atatürk'ün görüntülerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2011'de devlet adına "Dersim özrü" dilediği ve ayakta alkışlandığı hatırlatılan haberde, "Dersimli olmasına rağmen" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise Erdoğan'ın "Dersim özrüne" destek vermediği ve “özür dilenecek bir durum yok" dediği belirtildi.

Genç Türkiye devletinin, cumhuriyet rejimine, toprak reformu girişimlerine ve cumhuriyet otoritesine karşı ayaklanan ve "ağalık rejiminin" sürmesinde ısrar eden feodal ağalara yönelik Dersim Harekatı'nın "katliam" olarak nitelendirilmesi sosyal medyada da tepki çekti.

A Haber'in "analiz" adı altında yayınladığı haberin dilinin HDP/PKK'lıların "Dersim katliamı" iftiralarıyla örtüşmesi dikkat çekti.

Kaynak: Veryansın