CiddiGazete- AKP'de sürpriz bir ayrılık gerçekleşti. İktidar partisinin TBMM'deki 1 numaralı ismi Grup Başkanı Naci Bostancı görevini bırakma kararı aldı. Bostancı, "Biraz dinleneceğim, ayrılıyorum" dedi.

7 Temmuz 2018'de Grup Başkanlığı'na seçilen Bostancı, yaklaşık 3 yıldır bu görevini sürdürüyordu. 24 Mart 2021'de AKP Grubu'nda bazı değişiklikler oldu. Özlem Zengin ve Mehmet Muş grup başkan vekilliğini bırakırken, yerlerine Mustafa Elitaş ile Mahir Ünal getirildi.

AKBAŞOĞLU TARTIŞMASI

Geçen hafta nöbetçi olan Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu'nun, genel kurulda tartışmaya neden olması ve gerilimi tırmandırması, Bostancı'nın bir süredir düşündüğü "çekilme" fikrini pekiştirdi. Bostancı, yaşadığı rahatsızlıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a aktardı ve "müsaade" istedi. Erdoğan'ın da onayıyla Bostancı'nın görevi bırakması kesinleşti.

YENİ İSİM İSMET YILMAZ

Bostancı'dan boşalan koltuğa ise ilk AKP grup toplantısında seçim yapılacak. Sivas Milletvekili ve eski bakan İsmet Yılmaz'ın bu görevi getirilmesi bekleniyor. Yılmaz daha önce TBMM Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı görevlerinde bulundu. Yılmaz, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'a yakınlığı ile de biliniyor.

Bu düzenlemenin grup başkanvekillerinde de değişikliğe neden olup olmayacağı konuşulurken, şimdilik bu yönde bir tasarruf olmayacağı iddia edildi.