CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yazışmaları üzerinden kendisini "manevi kızı" olarak nitelendiren P.Y. isimli kadın hakkında mahkeme 90 gün "uzaklaştırma" kararı verdi.

P.Y., Meral Akşener'in sekreteri Esma Bekar tarafından aldırılan karara itiraz etti.

Akşener'in partililere sık sık söylediği, "Kızım yok, sen benim kızımsın", "Oğlum Fatih neyse, sen de o'sun" ifadelerini bilinçaltına yerleştiren Y., telefonla aramalarını ve mesajlarını sıklaştırdı.

Esma Bekar da P.Y.'den rahatsızlığını mahkemeye beyan ederek uzaklaştırma kararı aldırdı.

Y., karara itiraz ettiği dilekçesinde Meral Akşener'le yazışmalarını delil gösterip ilginç ifadeler kullandı.

P.Y.'nin itiraz dilekçesi şöyle:

1. Ben Beykent Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okumaktayım. Hayatımda hiçbir zaman hiçbir kimseye karşı en ufak hukuka aykırı bir eylemde bulunmadım. Esma BEKAR'a karşı da keza bu şekilde hiçbir eylemim yoktur.

2. İyi Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER'i İstanbul Beylerbeyi ilçesindeki evinde ve Ankara'da parti genel merkezinde bir çok kez ziyaret ettim ve kendisi ile 2015 yılından bu yana diyalog halindeyim.

3. Bu ziyaretlerimde Esma BEKAR ile tanıştım. Esma BEKAR, Meral AKŞENER'in özel kalemidir. Kendisi ile olan tek diyaloğum Meral AKŞENER ile görüşmelerim sürecinde olmuştur.

4. Kendisine karşı hiçbir hukuksuz eylemde bulunmadım.

5. Esma BEKAR'ı en son yaklaşık 2 yıl önce Ankara'da parti genel merkezinde gördüm. O tarihten bu yana hiçbir şekilde yan yana gelmedik.

6. Esma BEKAR ile yalnızca sosyal medya üzerinden iletişim kurdum. Bu iletişim kurma sebebim ise Meral AKŞENER'e ulaşabilmektir. Meral AKŞENER'e söylemek istediğim şeyleri bu yolla iletiyordum.

7. Ek.1'de Meral AKŞENER ile olan diyaloglarımdan birkaç örnek sunmak istiyorum.

8. Ek.2'de ise tedbir isteyen Esma BEKAR ile olan diyaloglarımı sunuyorum.

9. Son olarak yaklaşık 2 ay önce olan konuşmamızda Esma BEKAR bana Istanbul'a gelince görüşmek istediğini bizzat kendisi söylemiştir. Istanbul'a geldiğinde sınavlarımdan dolayı kendisi ile görüşemedim.

10. Benim Esma BEKAR'a karşı şiddet tehdidi, hakaret, alaya alama veya küçük düşürmeyi içeren hiçbir sözüm ve eylemim olmamıştır. Keza bu kişiye karşı hiçbir zaman zarar verme saiki beslemedim.

11. Ben Esma BEKAR ile yalnızca Meral AKŞENER'in özel kalemi olması sebebiyle diyalog kurdum çünkü Meral AKŞENER ile diyalog kurmanın kanallarından biri bu şekildeydi.

12. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuduğuma dair delilimi Ek.3'te sunuyorum. Siyaset ile de yakından ilgileniyorum.

13. Ayrıca önemle vurgulamak istediğim mesele de şudur ki; Meral AKŞENER ile 2015 yılından bu yana tanışmaktayım. Kendisine karşı büyük saygı ve sevgi beslediğim gibi kendisi de beni manevi kızı olarak görmektedir. Buna ilişkin aramızdaki konuşmalar da Ek.1'de sunulmuştur.

14. Benim Esma BEKAR ile olan diyaloğumun yegane sebebi budur.

15. Esma BEKAR 6284 sayılı yasayı suistimal ederek amacı dışında bir sebep ile kullanmaya çalışmıştır ve hakkımda yasaya aykırı şekilde uzaklaştırma kararı verilmesini sağlamıştır.

16. Beykent Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. Sınıf öğrencisiyim. Siyasete olan ilgim ve bu mesleği icra etmek için aldığım eğitim nazara alındığında hakkımda bu şekilde mesnetsiz iddialar ile alınan tedbir kararı aleyhimde olumsuz sonuçlar doğurabilme potansiyeline sahiptir.

17. Hiçbir kusurum ve hukuka aykırı eylemim ve sözüm olmadığı halde hakkımda bu şekilde uzaklaştırma kararı verilmiş olması beni fazlasıyla üzmüştür.

18. Hukuken yerinde olmayan ve 6284 sayılı yasanın suistimal edilmesi sonucunu doğuran bu kararın itirazım sonrasında kaldırılmasını talep ediyorum.

İŞTE P.Y.'NİN İTİRAZ DİLEKÇESİNDE SUNDUĞU YAZIŞMALAR: