CiddiGazete- Ankara'nın Çamlıdere ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamdi Selçuk'un torpille bir öğretmenin görev yerini değiştirdiğini iddia etmişti.

Konuyu incelediğinde kendisine yetkililerin öğretmenin hasta babasına bakmak için görev yerinin değiştirildiğini söylediğini ifade eden Can, "Ben de yuttum ya bunu! Babası üç sene önce vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Araştırıyoruz araştırıyoruz, torpili de Milli Eğitim Bakanı'nın kardeşi Hamdi Selçuk. Bakan mı yönetecek kardeşi mi yönetecek? Yok böyle bir şey" diye konuşmuştu.

MEB’DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), AKP’li Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, öğretmen görevlendirme süreçlerinin, ilgili mevzuat çerçevesinde, söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlandığına dikkat çekilerek, "Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin sınav, eş durumu ve sağlık mazereti gibi nedenlerle görev yeri değiştime talepleri yasal hükümlerce güvence altına alınmış haklarıdır. Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır" denildi.