CİDDİGAZETE

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Dairesi Başkanlığı, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle aranıp aranmadığına ilişkin soruyu "kişisel verilerin korunması" gerekçesiyle geçiştirdi.

İçişleri Bakanlığı, Diken’in bilgi talebine şöyle cevap verdi: "Talep edilen hususların 4982 Sayılı Bilgi Edinme ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunlarının ilgili hükümleri uyarınca karşılanamayacağı değerlendirilmiştir.”

23 Haziran seçimleri öncesinde terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Osman Öcalan, İstanbul seçimlerini manipüle etmesi için TRT’ye çıkarılmıştı. Bu yayının, iktidarın, HDP ve Kürt oylarının ‘millet ittifakı’ adayı Ekrem İmamoğlu’na gitmesini engellemek için düzenlediğine dair değerlendirmeler yapılmış, Osman Öcalan hakkında kırmızı bültenle arama kararı olduğu belirtilmişti.

ERDOĞAN: BİLMİYORUM!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise “Doğrusu ben Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum” demişti.

Osman Öcalan hakkında kırmızı bülten çıkarıldığına dair bilgiler, iktidara yakın Sabah Gazetesi'nde dört yıl önce, 15 Mart 2015 tarihli bir habere dayandırılsa da, kırmızı bülten çıkarıldığına dair resmi bir bilgi bulunmuyor.

İYİ PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU

Son olarak İYİ Parti, asker katili Osman Öcalan’ın ekrana çıkarılmasıyla ilgili TRT hakkında "suçu ve suçluyu övme, kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma, terör örgütünün propagandasını yapma" iddalarıyla Ankara'da Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.