CiddiGazete- Yeni anayasa ve ilk dört maddeye yönelik tartışmalar gündemdeki yerini korurken, çok tartışılacak bir öneri ortaya atıldı.

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'ne geçtiğimiz günlerde doktor öğretim üyesi olarak atanan ve aynı zamanda Türkiye Günlüğü Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çalık, başkentin Diyarbakır'a taşınması için Cumhur İttifakı'na çağrıda bulundu.

Çalık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, teröre olağanüstü ve caydırıcı bir kararlılık sergilemenin başkenti Diyarbakır'a taşımakla mümkün olacağını iddia etti.

"VAKİT TAMAM OLMUŞTUR!"

Bu fikrini 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a aktardığını ancak Özal'ın Demirel'in muhalefetinden çekindiği için göze alamadığını belirten Çalık, "Artık vakit tamam olmuştur. Erdoğan-Bahçeli ikilisi tarih yazabilir!" dedi.

Çalık'ın, böyle bir durum karşısında Demirel'in yapacağı muhalefeti ise "goygoy" olarak yorumlaması ayrıca dikkat çekti.

Çalık'ın paylaşımı şu şekilde; "Bölücü hıyânete karşı olağan üstü ve caydırıcı bir kararlılık nasıl sergilenebilir? - BAŞKENT'i Diyarbekir'e taşıyarak! Bunu ilkin Özal'a teklif etmiştim, ama Demirel'in goygoyundan çekindiği için göze alamadı. Artık vakit tamam olmuştur. Erdoğan-Bahçeli ikilisi tarih yazabilir!"

Çalık daha önce yaptığı başka bir paylaşımda ise Birinci Dünya Savaşı'nın ardından yurdu terk eden İttihatçıların üst düzey isimlerinin yurt dışında suikastlarla öldürülürken Ankara Hükümeti'nin "kökleri kurusun" diye seyrettiklerini iddia etmişti.