Mustafa Saruhan’ın başkanlığı döneminde çevre ve imarla ilgili aldığı ancak hükmün açıklanması geri bırakılması kararının verildiği cezaların toplamda bir yılı aştığı öne sürüldü. Bu gerekçeyle AK Partililer, Saruhan'ın adaylığına itiraz etti.

İl Seçim Kurulu da adaylığa itirazı yerinde buldu.

CHP Başkan Adayı Mustafa Saruhan yaptığı açıklamada, bu konuda bilgi aldıklarını ve il seçim kuruluna gidip ayrıntılı gerekçeyi öğreneceklerini söyledi.

Daha önce Bodrum Belediye Başkanlığına Mehmet Kocadon’un aday olması ön görülmüş ancak CHP genel merkezinden onay alınmamıştı. Anketlerde ilk sırada olduğu belirtilen Mustafa Saruhan aday yapılmıştı.

GÜRÜN: ŞOK OLDUK

Muğla Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Dr. Osman Gürün, Mustafa Saruhan’ın İl Seçim Kurulunca adaylığının düşürülmesi karşısında şoke olduklarını belirtti.

Gürün şunları söyledi: “Başkan adayımız Yalıkavak Başkanlığı döneminde aldığı ve ertelenen cezaların toplamı 13 ay oldu diye seçime giremeyeceğine karar verildi. Oysa daha önce arkadaşımız hukukçulara bunu inceletmiş ve seçime girmesinde sakınca olmadığını öğrendikten sonra aday adaylığı konusunda başvuruda bulunmuştu.

İl başkanlığımız karara gerekli itirazları gün içerisinde yapacak. Genel merkeze durumu bildirdik. Son kararı YSK verecek.”