CİDDİGAZETE

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter’dan yaptığı paylaşımında istifa kararından vazgeçtiğini açıkladı. Saat 22.00 civarında attığı twitter mesajıyla istifa ettiğini duyuran Kaftancıoğlu, daha sonra saat 05.00 civarında ikinci bir twitter mesajı yayınlayarak bu kararından vazgeçtiğini bildirdi. 

“SORUMLULUĞUM GEREĞİ DEVAM EDİYORUM”

Kaftancıoğlu ikinci mesajında, “Partimize, örgütümüze, seçmenimize ve İstanbul'a olan sorumluluğum gereği görevime ve mücadeleme devam ediyorum” dedi.

Kaftancıoğlu’nun son açıklaması şöyle:

“Yerel seçim sürecinde CHP İstanbul örgütünün sesini partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için, vicdani kararımla il başkanlığından ayrılarak bundan sonraki sürece partimizin bir neferi olarak devam etme kararı almıştım. İl yönetimindeki arkadaşlarımın ve örgütümüzün yoğun baskısıyla, partimize, örgütümüze, seçmenimize ve İstanbul'a olan sorumluluğum gereği görevime ve mücadeleme devam ediyorum.”

NE OLMUŞTU?

Canan Kaftancıoğlu, dün gece Twitter’dan yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Kaftancıoğlu açıklamasında, “Daima pusulam olan CHP Örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım” ifadelerini kullanmıştı.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI DA DOĞRULAMIŞTI

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun şahsi Twitter hesabından yaptığı istifa açıklaması doğrudur. Şu an için başka bir açıklama yapılmayacaktır” denilmişti.