CiddiGazete- CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde İdlib konusundaki gelişmelere ilişkin gece yarısı gerçekleşen olağanüstü değerlendirme toplantısının ardından açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü Öztrak, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- İdlib’ten gelen acı haberler kalbimizi dağladı. İdlib’de durum son derece ciddi ve endişe verici. Hatay Valisi’nin yaptığı açıklamalardan İdlib’de çok sayıda şehidimizin ve yaralıların olduğu anlaşılmaktadır.

- Milletçe büyük bir üzüntü içindeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz” diye konuştu.

“İDLİB MEHMETÇİĞİMİZİN TEK BİR TIRNAĞI DAHİ ETMEZ”

- Genel Başkanımızın başkanlığında Merkez Yönetim Kurulumuz toplantısına devam ediyor. Genel Başkanımızın günlerdir söylediği gibi, Suriye de, Libya da, İdlib de Mehmetçiğimizin tek bir tırnağı dahi etmez.

- Türk ordusu, TBMM’nin ordusudur. Onlarca şehidimiz varken TBMM’nin buna sessiz kalmasını beklemememiz gerekir. Bu nedenle CHP olarak konuyu görüşmek üzere yarın TBMM’yi kapalı oturumla toplantıya çağırıyoruz.