CiddiGazete- Önceki akşam katıldığı Habertürk canlı yayınında, Nagehan Alçı’nın, “Çin aşısı olacak mısınız” sorusuna “Ben de Amerikan aşısı olayım diyorum” cevabını veren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ardından da sosyal medya hesabından “Amerikan aşısı olacağım. Böylece bana yönelen saldırılar kesilecek” mesajını paylaşmıştı.

‘BENİ SEVSİNLER DİYE’

Hürriyet gazetesinden Turan Yılmaz, bu sözleri üzerine Perinçek’i arayıp “Gerçekten Amerikan aşısı mı olacaksınız” diye sordu. Perinçek, Yılmaz’a şunları söyledi:

“Bana, Atlantik cephesinden, ABD ve İsrail merkezli o kadar çok hücum var ki bunları defetmek için bir yol buldum. ‘Beni sevsinler, artık hücum etmesinler’ diye bunu söyledim. Tümüyle bireysel bir çözüm ürettim kendimce, ‘Bana Amerikancı cepheden gelen saldırılara karşı kalkan olarak Amerikan aşısı olacağım’ diye. Şaka tabii bu. Orada, muhakemesini, sağduyusunu kaybetmiş bir sözde kamuoyu var. Atlantikten gelen rüzgarlara kendini kuru yaprak misali kaptırmış olanlara bir eleştiri ve dokundurma yaptım."

ÇİN VE ABD AŞISI KARŞILAŞTIRMASI

Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği yeni tip coronavirüs (Covid-19) aşısı CoronaVac'ı da öven Doğu Perinçek şöyle konuştu:

“Aslında Çin aşısının Pasteur geleneğinden gelen klasik ve güvenilir bir aşı olduğunu biliyoruz. Çin aşısının Türkiye’ye ithali için gerekli çalışmaların da içindeyim. Sayın Sağlık Bakanımızla da bu konuda sürekli görüşme ve danışma halindeyiz. Elimden geleni de yapıyorum. Çin aşısı Türkiye için gereklidir. Amerikan aşısının sağlık açısından çok isabetli olmadığını da biliyorum. O aşıdan olan hemşirelerden hayatlarını kaybedenler oldu. Amerika her alanda olduğu gibi, teknolojide de sağlık alanında da iflas etti.”