CİDDİGAZETE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceğiz, yarıştan kopmuş değiliz. Size bir sürprizimiz olacak" dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da adayın, eski bakan Ayfer Yılmaz olduğunu duyurdu.

İYİ Parti lideri Akşener, Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceklerini belirterek, ismi gün içinde duyaracaklarını söyledi.

Mersin'de yarıştan kopmadıklarını vurgulayan Akşener, "Size bir süprizimiz olacak. Adayımız var, kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim" dedi.

Akşener, gazetecilerin adayın kim olduğunu sorusuna, "Harp olur, darp olur diye çekiniyoruz. Müracaatımız tamamlansın. Kazandıktan sonra o belediyeyi yönetecek bir adayımız. Kariyeri buna uygun ve Mersinli bir aday. Mersin'de tekrar en güçlü şekilde rekabetin içinde olacağız" cevabını verdi.

Kocamaz'ın oğlunun aday olacağının basına yansıdığının belirtilmesi üzerine Akşener, "Hayır" diye konuştu.

Akşener, Kocamaz'ın yeni adayı nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine "Beraberce teklif götürdük" dedi ve "Mersin'de iki aday konusu falan bitti" ifadesini kullandı.

KOCAMAZ: İYİ PARTİ'NİN MERSİN ADAYI AYFER YILMAZ, DESTEKLİYORUM

İYİ Parti ve Demokrat Parti'den Mersin adaylığı YSK'dan dönen Burhanettin Kocamaz ise "İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum" açıklamasında bulundu.

Mersin'de Kanal33'te konuşan Kocamaz, YSK'nın DP'den adaylığını reddetmesini "siyasi bir karar" olarak nitelendirdi. Kocamaz, "Mersin'de seçime gölge düşmüştür. Demokrasi tarihine kara leke olarak geçmiştir" dedi.

YSK, Kocamaz'ın adaylığını kabul etmeyen Mersin İl Seçim Kurulu'nun kararını yerinde bularak, Demokrat Parti'nin itirazını reddetmişti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, başvurusunun geç teslim edildiği gerekçesiyle İYİ Partiden aday olamamış, daha sonra Demokrat Parti'den adaylık başvurusu yapılmıştı. Kocamaz'ın adaylığına ilişkin İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunulmuş, yapılan itirazlar İl Seçim Kurulu'nca kabul edilip, YSK'ya gönderilmişti

AYFER YILMAZ DP'NİN ADAYI OLACAK

Öte yandan Ayfer Yılmaz, DP'den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak. Burhanettin Kocamaz, kabul edilmemiş olsa dahi, daha önce büyükşehir belediye başkan adayı olduğu için başka bir pozisyonda seçimlere katılamayacak. Kocamaz için 31 Mart seçimlerinde defter kapanmış oldu.

AYFER YILMAZ KİMDİR?

1956 senesinde Ankara'da dünyaya gelen Ayfer Yılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Eğitimini tamamladıktan sonra Bonn Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşavir Yardımcılığı, Hazine Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Başkanlığı görevleri yaptı.

1996 senesinde DYP İçel milletvekili seçildi ve iki dönem görev yaptı. 1996 senesinde de Mesut Yılmaz başbakanlığında kurulan ANAYOL ile yine aynı sene içinde bu kez Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurulan REFAHYOL hükümetlerinde devlet bakanlığı görevi yaptı.

2002-2009 seneleri arasında Başkent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Sekreterliği yaptı.

Halen Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Danışma Kurulu üyesi olan Ayfer Yılmaz, 1 çocuk annesidir.

Yılmaz, 2017'de İYİ Parti'ye katıldı.

Demokrat Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Pınar İvenç istifa ederek, yerini eski bakan Ayfer Yılmaz'a bıraktı.