CiddiGazete- İYİ Parti'nin dün yapılan ikinci olağan kurultayında "liste" skandalı yaşandı. Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın talimatıyla hazırlanan, "Meral Akşener'in anahtar listesinde olsa bile oy verilmeyecekler" listesi ve hemen yanında "destek olunacakların" isimleri, elden ele dolaştı.

Kongrede GİK'e aday olmayan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın yanısıra, Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un da "İlk 75'te olsa bile tercih edilmeyecekler" listesinde isimlerinin yer alması, tepkiyi artırdı.

İsmail Koncuk, ciddigazete.com'da yer alan haberdeki listeyi sosyal medya hesabından yayımlayarak şu ifadeleri kullandı:

- İYİ Parti 2. Olağan Kongresi bugün yapıldı.

- Hayırlı olsun.

- Ben ve Ümit Özdağ, GİK adayı olmamamıza rağmen, bazı akıl ve ahlak fukaraları, bir kısım il yöneticisine sabah böyle bir liste dağıtmış.

- Aday olma ihtimalimiz bile birilerini ürkütmüş!

- Koltuk onların, adamlık bizim olsun.

DURMUŞ YILMAZ İSTİFA MI EDECEK?

Meral Akşener'in hazırladığı 100 kişilik listede ismi olmayan, "oy verilmeyecekler"in arasına da yazılmayan İYİ Parti'nin ekonomi kurmaylarından Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz da sosyal medya hesabından çok sert açıklama yaptı.

"Kenar süsü olmaktansa bu listede olmayı tercih ederdim" diyen Yılmaz'ın paylaşımı şöyle:

- Adım listede olmadığına göre ben bu listeyi yapanlara göre makbul adam mı oluyorum.

- Reddediyorum.

- Kenar süsü olmaktansa bu listede olmayı tercih ederim.

- Bu kafayla olmuyor, olmayacak da.

ÜMİT DİKBAYIR TEPKİYİ ÇÖZEMEDİ!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "anahtar liste"sine yazdığı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İsmail Koncuk'a sosyal medya hesabından cevap verdi.

Koncuk, tepkisini Koray Aydın'a göstermesine rağmen, ifadeleri Meral Akşener üzerinden yorumlayan Ümit Dikbayır, "Bir defa daha görüldü ki;

İYİ Parti delegeleri ve Gen. Bşk. Sn.Meral AKŞENER’in yol arkadaşları son derece bilinçli, kararlı ve şuurludur.

Üç yıldır ispatladığı üzere de kimseden ürkmez ve korkmaz şahıslarla da işi olmaz ve doğru bildiğini yapmaktan çekinmez.

Adamlığı da iyi bilir" dedi.

BİR İSYAN DA FERİDUN BAHŞİ'DEN

İYİ Parti tüzüğünü hazırlayan Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de kongre günü dağıtılan listeye tepki gösterdi. CiddiGazete'de yayımlanan skandal listeyi paylaşan Bahşi, "@iyiparti 2. Olağan kongresi bitti. Bize yine Kerbela’da Hüseyin olmak düştü. Şeref listemizdir" ifadelerini kullandı.

Feridun Bahşi tweetine İYİ Parti'nin kurumsal hesabının yanısıra Hayrettin Nuhoğlu, Ümit Özdağ, Aytun Çıray, Yavuz Temizer, Aylin Cesur, Berna Şahin Biçer, İsmail Koncuk ve Ayhan Erel'i etiketledi.

Bahşi'ye cevap İsmail Koncuk'tan geldi. Koncuk, "Yezit ya da Yezitler ise eninde sonunda layıkını bulur" dedi.