CiddiGazete- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye eleştirilerinin ardından Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yeni partisini buldu.

Ciddigazete.com, 22 Ağustos'ta verdiği haberde, Cemal Enginyurt'un Afyonkarahisar'a giderek Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'la görüştüğünü duyurmuştu.

DP SLOGANLARI ATMAYA BAŞLADI

Bir dönem FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e övgüler yağdıran, Devlet Bahçeli'ye adeta biat eden, ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ülkücü camianın tepkisini çeken paylaşımlar yapan Enginyurt, son düzlükte "Yeter artık söz milletindir" dedi!

Yapmış olduğu Twitter paylaşımında DP'nin Adnan Menderes dönemindeki söylemlerini kullanan Cemal Enginyurt, "Milliyetçi demokrat olmalı" mesajı verdi.

Enginyurt, 6 Aralık'ta yaptığı paylaşımda, Millet İttifakı bileşenlerinden Demokrat Parti'ye yakınlaştığını ima eden paylaşımında şöyle dedi:

Muhalefet partisi;

- İktidar olacağım demeli,

- Cumhurbaşkanı adayını açıklamalı,

- Çözüm önerileri sunmalı,

- Millete umut vermeli,

- Gençlere gelecek kurmalı,

- Adalet ve Özgürlüğü savunmalı,

- Ekonomik reçete sunmalı,

- MİLLİYETÇİ DEMOKRAT olmalı,

YETER ARTIK SÖZ MİLLETİNDİR demeli.

MUHARREM SARIKAYA TARİH VERDİ

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya bugünkü yazısında, “Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt yeni yılda Demokrat Parti’ye geçerse kimse şaşmasın” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya'nın bugünkü yazısında yer alan ilgili bölüm şöyle:

"Meclis Genel Kurulu’ndaki aritmetik dağılım değişecek. Bağımsız milletvekillerinden başlamak üzere bazı partilere katılımlar gerçekleşecek.

Örneğin, MHP’den ihraç edilip bağımsız kalan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt yeni yılda Demokrat Parti’ye geçerse kimse şaşmasın. Zaten Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal da Haberturk'te Cumartesi günkü yayınımızda "Bağımsızlardan partinize katılım olur mu?" diye sorduğumda "olabilir" yanıtını verdi.

Veya başka bağımsız milletvekilleri de yeni kurulan partilere katılırsa da sürpriz olmasın. Bunun yanında bir de kurulacak olanlar var ki onların da dirsek temasının devam ettiği milletvekillerini TBMM kulislerinde iki tur attığınızda baş başa vermiş konuşurken görme olanağı vardı."