CiddiGazete- 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin üzerinden geçen 5 yılı aşkın süreçte yaklaşık 2 milyon kişi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisak ve irtibatı olduğu gerekçesiyle soruşturma geçirdi. 200 binden fazlası Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki işlerinden ihraç edildi. İhraç kararına itiraz için mahkemelere ve Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu’na başvuran onbinlerce kişi hakkında beraat ya da takipsizlik kararları verildi. Söz konusu kararlara rağmen işlerine iade edilmeyen ve haklarını alamayan kişiler, “KHK mağdurları” olarak muhalefetin de kapısını çaldı.

Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberine göre, bugüne kadar bu konuda herhangi bir adım atmayan AKP hükümeti, muhalefetin KHK mağdurları için planlarını boşa düşürmek üzere harekete geçti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yakın çalışma arkadaşlarına KHK mağdurları ile ilgili çalışma yapılması” talimatı verdiğinin iddia edildiği haberde şu ifadelere yer verildi:

“Erdoğan’ın muhalefeti boşa düşürmek için yakın çalışma arkadaşlarına KHK ile ilgili hazırlık yapılması talimatı verdiği ifade ediliyor. İktidarın çalışmayı çok uzatmadan tamamlayıp, muhalefete yüzünü dönen KHK’lı ve yakınlarının gönlünü tekrar kazanmayı amaçladığı belirtiliyor.

İktidarın yapacağı çalışmanın ise Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra yaptığı, ‘Üstü ihanet, ortası ticaret, altı ise ibadet’ tanımlaması üzerinden yürütüleceği öğrenildi.

Erdoğan’ın çalışmanın tamamlanmasıyla muhalefetten söylem üstünlüğünü alarak, muhalefeti boşa düşürmeyi planladığı kaydedildi.”