İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdris Naim Şahin'in adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, partisinin Ordu il teşkilatının, Şahin'in aday gösterilmesini çok istediğini açıklamıştı.

Akşener, "İdris Bey ile benim bir görüşmem yok ama İdris Bey'i bizim il başkanımız ve Ordu il teşkilatımız çok istiyor. Bilebildiğim kadarıyla İdris Naim Şahin, CHP ile işbirliği şartıyla aday olmayı istiyor. Bunlar hep bana arkadaşlarımız tarafından söylenenler. Ordu'da şu anda CHP ile işbirliği masada değil. Şimdi tekrar gelir mi bilmiyorum. Çünkü bizim ittifak görüşmesini yürüten arkadaşlarımız tam yetkili. İdris Bey'in şartı bu" demişti.

İDRİS NAİM ŞAHİN KİMDİR?

İdris Naim Şahin, 1 Haziran 1956'da Ordu’nun Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Babasının adı Dursun, annesinin adı Huriye'dir. İngilizce ve Arapça bilen Şahin, evli ve 6 çocuk babasıdır.

İlk ve orta öğrenimini Ordu’da tamamladıktan sonra lise için İstanbul’a gitti. O dönemde Üsküdar İmam Hatip Lisesi’ne giden Şahin, Recep Tayyip Erdoğan ile sınıf arkadaşı oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1976 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını TODAİE'de Kamu Yönetimi alanında tamamladı.

SİYASİ HAYATI

Ordu İl Maiyet Memurluğu’ndan sonra 1980 yılından itibaren sırasıyla Araklı, Türkeli, Ermenek, Devrekâni, Eleşkirt, Cizre ve Elmalı ilçelerinde kaymakamlık görevlerini yerine getirdi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi ve Mülkiye Başmüfettişliği görevlerinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı oldu. İOOHDK Üyeliği, Türkmenistan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

AKP KURUCUSU

Lise öğreniminden itibaren Recep Tayyip Erdoğan’a yakın olmaya çalışan Şahin, 3 Kasım genel seçimlerinden sonraki seçimde de seçilerek 22. ve 23. dönem İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 2011 seçimlerinde 24. dönem Ordu milletvekili oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kurulan 61. hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 24 Ocak 2013'deki kabine revizyonunda yerini Muammer Güler’e bıraktı.

TAKLACI BAKAN

2012 yılında, Erzurum'un Hasankale ilçesinde kendisini gördüğüne sevindiğini söyleyen bir vatandaşa; "Sevindiğin nereden belli? Hadi bir takla at ya da oyna da sevindiğini görelim" demişti.

İSTİFA SÜRECİ

25 Aralık 2013 tarihinde, "yolsuzluk ve rüşvet operasyonu" olarak bilinen süreçten sonra AKP milletvekilliğinden istifa etti. Gerekçe olarak; "Emniyet ve yargı personeline yapılan uygulamalar, değerlendirmeler akıl, hukuk ve adalet anlayışıyla izah olunamamaktadır. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum" dedi.