CiddiGazete- Habertürk yazarı Sevilay Yılman 13 Aralık’taki "Bakan Nebati: Eve boynu bükük dönemem!" başlıklı yazısında kendisini telefonla arayan yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı konuşmayı yayınlamıştı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Yılman'ın Bakan Nureddin Nebati ile söyleşi için "Aslında yazılmamak kaydıyla yapılmış, bu durum belirtildiği halde yayınlandıysa bence ayıp edilmiş" demişti. Altaylı, Yılman'ın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile söyleşisine ilişkin kaleme aldığı yazısının kaldırılmasıyla ilgili, "Bana değil yayıncıya sorun" dedi.

FATİH ALTAYLI'NIN YAZISI DÜN YAYINDAN KALDIRILMIŞTI

Sosyal medyada gündem olan söyleşide Nureddin Nebati'nin "Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse” şeklindeki ifadeleri tepki çekmişti. Hürriyet gazetesinin de tepki gösterdiği röportajla ilgili Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın dün (14 Aralık) kaleme aldığı yazı yayından kaldırılmıştı. Altaylı yayından kaldırılan yazısında, Sevilay Yılman ve Nureddin Nebati arasında geçen diyaloğun bir röportaj olmadığını, sözlerinin de izni alınmadan yayınlandığını yazmıştı.

ALTAYLI: BANA DEĞİL YAYINCIYA SORUN

Fatih Altaylı yayından kaldırılan yazısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Onu bana değil, yayıncıya sorun. Ben yazmakla mükellefim, yayınlamakla değil. Ben bir şey yazdıysam bilerek yazmışımdır. Yazdığımın dışında bir şey söylemem ben" ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı kaldırılan yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin röportajını okuyunca ne yalan söyleyeyim hoşuma gitti.

Alışılmadık derecede hatta fazla açık sözlü, kamplaştırıcı olmayan, partiden çok toplumsal beraberliğe vurgu yapan, samimi bir röportajdı.

Sonradan da anladık ki, aslında bu bir röportaj değil, samimi bir sohbet, bir teşekkür telefonu içinde yapılan bir hasbıhal, bir dostane konuşma imiş.

Yani aslında yazılmamak kaydıyla yapılmış.

Bu durum belirtildiği halde yayınlandıysa bence ayıp edilmiş.

"Güven" talebinde bulunan Bakan’a haksızlık olmuş.

Bakan'ın aslında "Kayıt dışı" olan ama yayınlanan sözlerine gelince..."