Meral Akşener, partisinin Kahramanmaraş'ta düzenlediği mitinge katıldı. Yağmur nedeniyle kendisinin de içinde olduğu uçağın Kahramanmaraş yerine Gaziantep'e inmesi üzerine miting alanına 1.5 saat geç gelen Akşener'i, Müftülük Meydanı'nda eli kınalı kadınlar yazma hediye ederek karşıladı.

"ONLAR TEHDİT ETTİKÇE İMZALAR ARTIYOR"

Platforma elindeki yazmalarla çıkıp alanı dolduranları selamlayan Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığının startını Kahramanmaraş'ta verdiklerini söyledi. İYİ Parti'yi seçime sokmamak için 24 Haziran tarihinin seçildiğini ancak bunda da başarılı olunamadığını belirten Akşener, CHP'nin kendisinin seçime girebilmesi için 15 milletvekili gönderdiğini ancak milletin imzasıyla aday olma yolunu tercih ettiğini belirtti.

"DP, İYİ PARTİ'DEN SEÇİME GİRECEK"

Kendilerinin de içinde olduğu ve 'Millet ittifakı' adını verdikleri ittifakın detaylarını da anlatan Akşener, şöyle devam etti:

"Biz de, Saadet Partisi, Demokrat Parti bizim listemizden, CHP ile bir 'Millet ittifakı' kurduk. Milletvekilliği seçimlerinde herkes kendi oyunu alacak ama bunların kurduğu tuzağı ortadan kaldırmak için listede bir tane dikdörtgen olacak ve başında millet ittifakı yazacak, siyasi partilerin bütün amblemleri orada olacak ve İYİ Partili İYİ Parti'ye, CHP'li CHP'ye, SP'li de SP'ye mührünü vuracak. Bundan çok bozuldular, çok üzüldüler. İttifak onlara serbest, geri kalanlara yasak."

"İMZACILARA 'FETÖ'CÜ' DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM"

Özelleştirilen şeker fabrikalarını alan firmalara da seslenen Akşener, 24 Haziran'da fabrikaları alıp millete vereceğini söyledi. Konuşması sırasında bir vatandaşın "Dolar FETÖ'cü, benzin FETÖ'cü, imzacılar FETÖ'cü" demesi üzerine Akşener, "Doların yükselmesi FETÖ'nün işi, benzinin artması FETÖ'nün işi, zamların gelmesi FETÖ'nün işi. Ulan ne FETÖ'ymüş be. İmzalara FETÖ'cü dedirtmem. Vallahi, billahi gökyüzünü indiririm tepelerine. İmzacılara 'FETÖ'cü' diyenin alnını karışlarım" dedi.

Meral Akşener daha sonra Kilis'e geçerek, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.