CiddiGazete©

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri eski Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Seymen, parti genel merkezine istifa dilekçesini verdi.

ABD Kongresinin fonladığı Denge Denetleme Ağı'nın Türkiye'deki temsilcilerinden olan Hasan Seymen, yeni Anayasa çalışmaları sırasında PKK'ya yakın yayın organlarında, "Çerkezler Cumhuriyet döneminde asimilasyona uğradı. Demokratik haklarında Kürtlerin yanındayız" değerlendirmesinde bulundu ve Çerkezler için "birinci sınıf vatandaşlık" talebi olduğunu dile getirdi.

YENİ KURULACAK PARTİYE Mİ GEÇECEK

Söylemlerinin ortaya çıkmasıyla özellikle İYİ Parti'deki ülkücülerden büyük eleştiriler alan Seymen'e Genel Başkan Meral Akşener'in istifa etmemesi yönünde telkinde bulunduğu iddia edilmişti.

Aradan geçen süreçte sessizliğini koruyan ve parti içinde klik oluşturma gayreti sergileyen Hasan Seymen, kendisini destekleyen yeterli çoğunluğa ulaşamayınca istifa kararını resmiyete döktü.

Henüz parti genel merkezinden ve Hasan Seymen tarafından resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, eski genel başkan yardımcısının istifa dilekçesini sunduğu öğrenildi.

İYİ Parti genel merkezindeki kulislerde, Hasan Seymen'in yeni kurulacak partilerden birine transfer olabileceği değerlendirildi.

UŞAK İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Öte yandan, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım da görevinden istifa ettiğini duyurdu. Naci Yıldırım, yaptığı açıklamada, bir yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden ayrıldığını söyledi.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ile il yönetimi olarak sorunlar yaşadıklarını, bu nedenle istifa kararı aldığını belirten Yıldırım, “İstifamın ardından Kadın Kolları Başkanımız, Disiplin Kurulu Başkanı ile asil ve yedek olmak üzere 35 yönetim kurulu üyesi istifalarını verdi. Başkanlık görevinden ve görevlerimizden istifa ettik. Partiden istifa etmedik. Bunu özellikle belirtmek isterim” dedi.

Naci Yıldırım’ın istifası konusunun 21 Kasım’da yönetim kurulu toplantısında görüşüldüğü, 29 Kasım Cuma günü istifa kararı alındığı, istifa dilekçesinin 30 Kasım’da gönderildiği öğrenildi.