CiddiGazete- 29 Nisan 2017'de, Adıyaman kırsalında düzenlenen operasyonda öldürülen terör örgütü PKK mensubu Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora'nın, HDP vekili Semra Güzel ile yakın ilişkisini gösterdiği iddia edilen fotoğraflar hakkında tartışma sürüyor.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Güzel hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçundan hazırlanan iki fezlekeyi görüşmek için bugün toplandı.

KARAR BELLİ OLDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni görüşmek için Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verdi.

AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan Karma Komisyon, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP'li Güzel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla düzenlenen iki yasama dokunulmazlığı dosyasını ele aldı.

Toplantıda, dosyayı görüşmek için beş kişilik Hazırlık Komisyonu kuruldu.

AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki, Hazırlık Komisyonu'na üye seçildi.

Bugün saat 17.00'de toplanarak başkanını seçecek olan hazırlık komisyonunun, ilerleyen günlerde dosyayı ele alması bekleniyor.

BEKİR BOZDAĞ'DAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında yaptığı güzellemerle akıllarda kalan Karma Komisyon Başkanı AKP'li Bekir Bozdağ'ın toplantı sonrası yaptığı açıklama şöyle:

"Hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildi. Komisyonun üyeleri de seçildi. Hazırlık Komisyonu bu akşam toplanacak ve başkanını seçecek. Bir ay içinde raporlarını hazırlayarak karma komisyona gönderecekler.

Semra Güzel isterse kendisini savunabilir. Sözlü ya da yazılı savunma hakkını kullanabilir. İsterse başka bir vekile de kendi savunmasını yaptırabilir. Son söz savunmanındır."