CİDDİGAZETE

İYİ Parti, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklifi götürdüğü AKP kurucularından İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'den olumsuz cevap aldı.

Dün akşam, İYİ Parti Ordu İl Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından, "Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız İdris Naim Şahin'dir" açıklaması yapıldı.

İl başkanlığından yapılan açıklamanın ardından parti içinde tepki sesleri yükselmeye başladı. Kurucular Kurulu Üyesi Umut barış Erdoğan, Şahin ismine tepki göstererek partiden istifa ettiğini duyurdu.

Genel Başkan Yardımcıları Ümit Özdağ ve Aytun Çıray da İdris Naim Şahin'in adaylığına tepki gösterdi.

Havuz medyası, AK Parti kurucusu İdris Naim Şahin'in eski dosyalarını açarak, "FETÖ"cu imasında bulunan haberler yayınladı.

Bunun üzerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dursun Müsavat Dervişoğlu bir açıklama yaparak durumu kamuoyuna bildirdi ancak hem Meral Akşener'i, hem de İYİ Parti Ordu İl Başkanı'nı boşa düşürdü.

İşte Dervişoğlu'nun açıklaması:

“Kamuoyuna; Son bir kaç gündür kamuoyunu meşgul eden bazı tartışmalara son vermek amacıyla bir açıklama yapmak mecburiyeti hasıl olmuştur.

Bilindiği gibi İyi Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak, gerek il ve ilçe teşkilatlarımızın ve gerekse Ordu halkının yoğun talepleri söz konusuydu.

Halkın ve partimizin bu beklentisini kendisine iletmek üzere Sayın İdris Naim Şahin’e çeşitli ziyaretlerde bulundum. Bizleri son derece nazik bir biçimde karşılayarak görüş ve düşüncelerini paylaştı. Hatta genel merkezimize iade-i ziyarette bulunarak Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler. Ben de iki İçişleri eski bakanının sohbetinden ve tecrübelerinden istifade edebilmek imkanına sahip oldum.

Öncelikle belirmek isterim ki; Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibariyle olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı.

Sürecin en başından itibaren gösterdiği nezaket ve hoşgörü için kendisine müteşekkir olduğumu ifade eder, saygılar sunarım.”

AKŞENER 'GÖRÜŞMEDİM' DEMİŞTİ

Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun, "İdris Naim Şahin'le görüştü" dediği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazetecilerin sorusu üzerine konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"İdris Bey ile benim bir görüşmem yok ama İdris Bey'i bizim il başkanımız ve Ordu il teşkilatımız çok istiyor. Bilebildiğim kadarıyla İdris Naim Şahin, CHP ile işbirliği şartıyla aday olmayı istiyor. Bunlar hep bana arkadaşlarımız tarafından söylenenler. Ordu'da şu anda CHP ile işbirliği masada değil. Şimdi tekrar gelir mi bilmiyorum. Çünkü bizim ittifak görüşmesini yürüten arkadaşlarımız tam yetkili. İdris Bey'in şartı bu" demişti.