CiddiGazete- Partilerinden, hatta milletvekilliğinden istifa etseler bile, 24 Haziran tarihinde ilk kez TBMM'ye giren isimler 2 yılı doldurdukları için bugün "emekli milletvekili" olma hakkı kazandı.

- Normal çalışma hayatında daha önce emekli olanlar, önümüzdeki aydan itibaren milletvekilliği aylığının yanısıra, "emekli milletvekili" aylığı da alacak.

- En az 2 yıl milletvekilliği yapanlar, emeklilik hizmet + emeklilik yaş gruplarını tamamladıklarında, Cumhurbaşkanlığı aylık ödeneğinin yüzde 45'i üzerinden emekli aylığı alacaklar.

- 24 Haziran 2018 tarihinde ilk kez milletvekili seçilenler, daha önce normal çalışma hayatında emekliliği hak etmişse, önümüzdeki aydan itibaren yaklaşık 25 bin liralık milletvekili maaşının yanısıra, 15 bin lira civarında da "emekli milletvekili" maaşı alacak.

- Henüz normal çalışma hayatında emeklilik yaşı gelmemiş olanlar, emekli olana kadar milletvekili emekli maaşı alamayacak; normal çalışma hayatında emekli olduklarında, bu maaşlarının yanısıra, emekli milletvekili maaşı almaya da hak kazanacaklar.