AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, dün akşam saatlerinde İsmailağa cemaatinin önde gelenleriyle bir araya geldi. Yıldırım'a eski bakanlardan Mehdi Eker, eski Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da eşlik etti.

Ziyaret, cemaatin internet sitesinden duyuruldu. Duyuruda, “Binali Yıldırım ve Mehdi Eker Beyefendiler bugün (29.05.2019 Çarşamba) teravih namazını İsmailağa Camii’nde edâ ettiler.

Eski Başbakanlarımızdan ve Cumhur İttifâkının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sayın Binali Yıldırım Bey ve eski bakanlarımızdan Mehdi Eker Bey, çalışma arkadaşlarıyla birlikte, bu akşam yatsı namazı ve teravih namazlarını İsmailağa Camii’nde edâ ettiler.

Namazın ardından cemaatle musafahalaşan kıymetli misafirlerimiz, vakfımızda cemaatimizin ileri gelen hoca efendileri ve vakıf heyeti ile bir araya gelerek hasbihâl ettiler.” ifadelerine yer verildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, ziyarete dair kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Saymaz, "Tarikatın sitesinde bu ziyaret duyurulduğu halde Binali Yıldırım’ın Twitter hesabında paylaşılmamış" dedi.

FATİH PORTAKAL'DAN TEPKİ

Yıldırım'ın ziyaretine gazeteci Fatih Portakal'dan tepki geldi. Portakal Twitter'dan, “Hâlâ tarikatlardan cemaatlerden medet umanlar var. Aslında değişmeyen ülke gerçeği. Ne var ki bu zemini hazırlayan yine siyasetçinin kendisi. Bu fotoğraf ve o söz: 'TC şeyhler, dervişler, müridler memleketi olamaz.”