CiddiGazete- Devlet Bahçeli'nin Süleyman Soylu'ya destek açıklaması yapmasının ardından, MHP'nin sosyal medya hesabından 2014 yılında atılan Süleyman Soylu tweetini yeniden gündeme geldi.

MHP'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Süleyman Soylu için "partisini satan" ve "soysuz" gibi ifadelerin kullanıldığı görüldü.

Süleyman Soylu o dönem Devlet Bahçeli için "MHP'yi CHP'ye metres yaptı", MHP için de FETÖ'nün yayın organı Samanyolu TV'de "MHP misyonunu tamamladı, kapatılmalı" ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Merkezi'nin tavrını destekleyen ve sosyal medya paylaşımlarını RT yapan çok sayıda ülkücüye Süleyman Soylu tarafından tazminat davası açılmış, ülkücüler Soylu'ya para ödemek zorunda kalmıştı.

Dönemin MHP Fatih İlçe Başkanı olan Zafer Partisi Teşkilat Başkanı Ali Çolak da Süleyman Soylu'nun ülkücüleri rencide eden ifadelerine 150 metrekarelik pankartla cevap vermiş, günlerce süren tartışmaların ardından pankart, TOMA destekli çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle indirilebilmişti. Soylu, tepki gösteren, MHP genel merkezinin sosyal medya mesajlarını paylaşan diğer ülkücüler gibi Ali Çolak'ı da mahkemeye vermişti.