CİDDİGAZETE

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Etimesgut İlçe Başkanı Alparslan Yılmaz ve yönetimini görevden aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a büyük destek veren ilçe, Yavaş'ın tüm programlarına tam kadro katıldı.

24 Haziran seçimlerinde yüzde 15.6'lık oy oranıyla belediye başkanı çıkartılamayacağını ifade eden ilçe başkanı, yüzde 26.8 oyu olan CHP ile Ankara Büyükşehir'deki gibi Etimesgut için de ittifak yapılmasını istedi.

İTTİFAK OLSA KAZANMA İHTİMALİ VARDI

Koray Aydın ve İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı'nın sürdürdüğü, imzayı ise Genel Başkan Yardımcısı Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun attığı mutabakat zaptına göre Etimesgut, CHP ile yapılan ittifakın dışında tutuldu. 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti, Etimesgut'u istedi, oy oranına dikkat çeken CHP ise buna yanaşmadı. İlçe Başkanı Alparslan Yılmaz, Ankara genelindeki insicamın bozulmaması için CHP ile mutlaka anlaşılması gerektiğini vurguladı.

CHP ile anlaşmaya yanaşmayan İYİ Parti genel merkezi, bugün Etimesgut ilçe yönetimini görevden aldı.

AK PARTİ ADAY ÇIKARMADI

AK Parti, Etimesgut için aday çıkarmadı. Mevcut MHP'li belediye başkanı Enver Demirel, Cumhur İttifakı'nın adayı oldu. 24 Haziran seçim sonuçlarına bakıldığında, MHP'nin 13.8'lik oya rağmen, AK Parti'den alacağı yüzde 35.7'lik destekle seçimi kazanma ihtimali büyük görünüyor.

CHP yüzde 26.8, İYİ Parti ise 15.6'lık oy oranıyla ayrı ayrı seçime girdiğinde, MHP'nin kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan ilçe başkanı Alparslan Yılmaz'ın sosyal medya hesaplarına yorum yazan çok sayıda İYİ Partili destek mesajları verdi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'a desteklerinin kesintisiz devam edeceğini duyurdu.