CİDDİGAZETE/özel

Daha önce Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu seçimlerinin "çarşaf liste" yöntemiyle yapılacağı duyurulan İYİ Parti kurultayında, yine "blok liste" tartışmaları yaşandı.

Adaylık başvurusu için kadın üst kurul delegelerine öncelik tanındı. GİK'e önce kadın adaylar başvuru yaptı. Ardından erkek partililer, başvuru sırasına göre aday listesine yazıldı.

SIRAYA GİRMEDEN LİSTE BLOK GELDİ

Divan Kurulu Başkanı Dursun Müsavat Dervişoğlu, başvurular açıklandıktan sonra adayları ilan etti. 110'uncu sıra ile 150. sırada yazılan adayların tamamının Koray Aydın'ın listesi olduğu görülünce sert tartışmalar yaşandı.

Bazı milletvekilleri ve kurucular kurulu üyeleri, hem Koray Aydın'a, hem Divan Kurulu Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na çok sert ifadelerle tepki gösterdi.

SIRALAMA BOZULMASIN DİYE ÖNLEM ALDILAR

Koray Aydın'ın blok sıralaması bozulmasın diye, 109. sıradan istifa eden adayın yerine, 110. sıradaki aday değil, 150'den sonra başvuru yapan üst kurul delegesinin ismi yazıldı.

Yaklaşık 40 dakika önce kapanan sandıklarda sayım işlemine başlandı.

GİK ve Merkez Disiplin Kurulu seçimleri için oy kullanan son isim, Kurucular Kurulu Üyesi ve Üst Kurul Delegesi Ali Çolak oldu.

MERAL AKŞENER'DEN TALİMAT

Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda yaptığı konuşmanın ardından parti genel merkezine geçti. Gelişmeleri makam odasından takip eden Akşener, oy verme işlemi tamamlandıktan sonra milletvekillerinin cep telefonlarına mesaj göndererek, "Sayım işlemi tamamlanıncaya kadar sandıkların başından ayrılmayın" talimatı verdi.

MERAL AKŞENER, MERKEZ DİSİPLİN KURULU LİSTESİ VERDİ

GİK için liste çıkartmayan Meral Akşener, Merkez Disiplin Kurulu için 18 kişilik liste verdi. Oy verme işlemine başlanmadan önce Divan Başkanı Dursun Müsavat Dervişoğlu, MDK listesinin ilk 18 sırasının genel başkanın teklifi olduğunu belirtti. Pusulayı tercihsiz şekilde sandığa atanlar, Akşener'in istediği 18 kişiye oy vermiş oldu.

İLK 18'İNİ AKŞENER'İN YAZDIĞI MDK LİSTESİ:

SAYIM SIRASINDAKİ TARTIŞMAYA POLİS DE KARIŞTI

Üst kurul delegesi Oğuzhan Hasar, sayım işlemlerine geçilince görevlilerle tartışma yaşadı. Olaya polis müdahale etti. Güvenlik güçleri, Oğuzhan Hasar'ı götürmeye çalıştı. O arada Hasar'ın polisler tarafından götürülmesini önlemeye çalışan bir partilinin eli, silahın keskin kısmına gelince yırtıldı; seçim evraklarına kan bulaştı.

Oy sayma işleminin yaklaşık saat 01.00 gibi sona ermesi bekleniyor...

AYRINTILAR GELİYOR...

www.ciddigazete.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü içeriklerle ilgili telif hakları CiddiMedya'ya aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.