CİDDİGAZETE

Görevden alınan İYİ Parti Akdeniz İlçe Başkanı Abdullah Batıyel, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz ve danışmanı Akdeniz İlçe Belediye Başkan Adayı Akif Çiftçi’nin aday olamamasıyla ilgili sürece ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Süreçte kendilerinin haksız yere suçlandığını savunan Batıyel, listeleri kendilerine bizzat Akif Çiftçi tarafından geç ulaştırıldığına vurgulayıp, “Oluşmasında yetkimiz ve etkimiz olmadı. Son başvuru tarihinden bir gün önce 'Listeyi teslim edelim' dememize rağmen, ‘Acele etmeyelim, yarın ola hayrola’ diyerek son güne bırakmıştır.

İki kez kendisini telefonla aramamıza rağmen, 'Bekle getireceğim’ diyerek beni oyalamıştır. Kamera kayıtlarında da görüleceği gibi son gün 5’e 5 kala il yöneticisi Orhan Galip tarafından sadece Akif Çiftçi ve Belediye meclisi birinci sıra adayı Yılmaz Bekler’in dosyasını getirmiştir.

Ben hem dosyanın eksik olduğunu, hem de bu sürede yetiştiremeyeceğimizi söylememe rağmen, ‘Bir şey olmaz götür ver’ diye talimat verilmiştir. Ben koşarak adliyeye gittim ama bu sürede İlçe seçim kuruluna girdiğimde saat 17.05 olmuştu” dedi.