CİDDİGAZETE/ÖZEL

24 Haziran seçimlerinde beklentilerin altında kalan İYİ Parti'de üst üste istifalar yaşandı. Seçim sürecindeki parti politikalarının sert dille eleştirilmesi, genel başkan Meral Akşener'i de zor durumda bıraktı.

TBMM'deki yemin töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye gösterilen ilgi, ardından genel başkan yardımcısı Koray Aydın'ın "İrademiz dışında CHP ile ittifak yaptık" demesi, partinin stratejilerini tartışma noktasına getirdi.

20 Temmuz'da başlayacak kampa önce il başkanları davet edilmedi. Çıkan tartışmaların ardından çalıştaya il başkanlarının da katılmasına karar verildi.

ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULACAK

Çalıştayda Kurucular Kurulu üyeleri, GİK üyeleri, milletvekilleri ve il başkanları yer alacak. Ayrıca, genel başkan Meral Akşener'in özel davetli listesinde yer alan isimler bulunacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kampın tümünde yer almayacak. Kısa bir konuşma metni okuyacak olan Akşener, daha sonra partilileri çalışma grupları oluşturmaları ve strateji geliştirmeleri için serbest bırakacak. 

Gönderilen davetiyelerde, "Otele giriş, 20 Temmuz Cuma günü saat 14.00'te yapılacaktır. Çalıştay süresince, davetli listesinde ismi olmayan kişiler otele giriş yapamayacaktır" denildi.