CiddiGazete- İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve eski genel başkan yardımcısı Yavuz Temizer, son kurultayın ardında İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Bahadır Erdem'e çok sert tepki gösterdi.

Bahadır Erdem için, "Geçmişi şaibelerle dolu, ülkemizin büyük badireler atlattığı dönemlerde Türk milliyetçilerinin karşısında yer alanların bugün tepeden inme bir şekilde partimizin en üst yönetimine dahil edilmesi, partiyi bugünlere getirenlerin emeklerinin zayi edilmesi anlamına gelmektedir" dedi.

İşte Yavuz Temizer'in basın bildirisi:

20 Eylül 2020’de yaptığımız 2. olağan kurultayımızda yaşanan olumsuzluklar kamuoyunun malumudur. Partiye emek vermiş isimlerin tasfiye edilmesi ve isimleri çizilmek suretiyle delege nezdinde yapılan itibar suikastı sonrasında partiye dahil edilen tartışmalı isimlerle ilgili katıldığım programlarda bazı açıklamalarım olmuştu.

Bu isimlerden Bahadır Erdem’in geçmişte attığı tivitler geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkmış ve İYİ Parti’nin siyasi çizgisiyle bağdaşmayan düşünceleri ortaya konulmuştur.

İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem

Unutulmamalıdır ki;

Bizler İYİ Parti’yi kimileri Leyla Zana’yı barış havarisi ilan etsin, teröristleri aklasın diye kurmadık. Bizler İYİ Parti’yi Leyla Zana’ya, Sırrı Süreyya’ya sahip çıkılsın diye de kurmadık.

Bizler, çözüm sürecinde terör örgütünün bölgede ilan ettiği özerkliğe karşı çıkarken, meğer bazı arkadaşlar televizyonlarda çözüm sürecini aklamış, çözüm sürecinin bitişiyle demokratikleşmeyi harcadığımızı düşünmüş.

Ergenekon tezgahı ile FETÖ tarafından bu ülkenin ordusu tasfiye edilirken, bizler FETÖ’cüler tarafından tutuklanmayı göze alıp gırtlak gırtlağa mücadele ederken birileri tezgahlanan bu operasyonu görmeyip, yapılanlara alkış tutmuş.

"İNSANLARI EŞCİNSELLİKLE İTHAM ETTİ"

Ergenekon davaları ilk açıldığında askeri vesayetin bu ülkenin üzerinden kalkacağını, sivil demokrasinin bir daha askeri darbelerle kesintiye uğramayacağını ümit etmiş. Görememişler ki Türk ordusu tasfiye edilmeye çalışılıyor.

FETÖ terör örgütünün liderine "Fethullah Hoca" diye hitap etmiş, eşcinsellik yasaklansın diyen insanları eşcinsellikle itham etmiş.

İYİ Parti geçtiğimiz ekim ayında 3. yılını kutlamış olmasına rağmen aslında 5 yıllık bir emeğin ürünü. Geçmişi şaibelerle dolu, ülkemizin büyük badireler atlattığı dönemlerde Türk milliyetçilerinin karşısında yer alanların bugün tepeden inme bir şekilde partimizin en üst yönetimine dahil edilmesi, partiyi bugünlere getirenlerin emeklerinin zayi edilmesi anlamına gelmektedir.

"O KOLTUKTA GÖRMEK İSTEMİYORUZ"

Bizler İYİ Parti’de milli ve manevi değerlerden yoksun isimleri genel başkan yardımcısı koltuğunda görmek istemiyoruz. Türkiye’yi yaralayan süreçlerde yanlış kararlar alan, yanlış tarafta duranların partimizin karar alma mekanizmasında olmasını istemiyoruz. Bu ferasetsiz kişilerin, partimizi götüreceği bataklığın farkında olduğumuz için de bu kişilerin karar merciinde olmasına zinhar karşı çıkıyoruz. Herkes partili olabilir; ama herkes en üst karar merciinde olamaz.

Geçtiğimiz yıl İYİ Parti’de etnik bölücülük yaptığı için partideki Türk milliyetçilerinin tepki göstermesi üzerine partiden istifa eden Hasan Seymen dün Gelecek Partisi saflarına katılmıştır.

İYİ Parti beceriksiz ve ferasetsiz siyasetçilerin kariyer yapma yeri değildir. İYİ Parti Türk milliyetçiliğine gönül vermiş, memleket sevdası ile yola çıkmış cesur insanların partisidir. İYİ Parti bir bakraçtaki tertemiz süttür. En ufak leke sütü mundar eder.

Partimize emek vermiş, gönül vermiş herkesin hakkını bu kişilere karşı koruyacağıma söz veriyorum. Mücadelemiz cesurlar hareketini, yandaşlardan, rantçılardan ve gayri milli unsurlardan temizleyene kadar devam edecektir.