CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla dün Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında farklı şehirlerden gençlerle bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gencin, "Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'a resmi ziyaretler gerçekleştirdiniz. Bu ülkelerde sizi çok iyi, hatta görkemli şekilde karşıladıklarını gördük. Geçmişten bugüne ne oldu da ilişkilerimiz böyle büyük bir değişim gösterdi" sorusuna, Japonların, "Düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur" şeklinde bir atasözü bulunduğunu ifade ederek şu cevabı vermişti:

"Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Bazen nasıl ailenin içerisinde patırtı gürültü oluyorsa aramızda bizim de böyle bazı sıkıntılar yaşandı ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık. Gerek Suudi Arabistan ile gerek Abu Dabi yönetimiyle bunları aşarak süratle ticari ilişkilerimizi, sanayi, savunma sanayi, kültürel, turizm bütün bunlara yönelik şimdi planlama yaptık, adımlarımızı atıyoruz."

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine sosyal medya hesabından cevap verdi:

Bir "Japon" atasözü der ki;

"嘘を振り払うと、信者が見つかります",

"Salla yalanı, bulunur inananı."