CiddiGazete

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan arasında tartışmaya sebep olan ‘Kahramanın Yolculuğu’ adlı kitap hakkında Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’e konuştu.

Zeyrek, söz konusu kitabı ele aldığı bugünkü köşe yazısında kitabı okumadığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kaftancıoğlu’na şunları söylediğini kaydetti:

“Twitter mesajına gerek yoktu, kitabın reklamını yapmış oldun, sayende daha çok okunacak.

Örgütümüz iyi çalıştı. Fedakarlıkla çalıştı. Önyargıya kapılmaksızın, kendi içlerindeki kırgınlıkları bile bir kenara bırakıp birlikte durdular ve kazandılar. Herkes başarıyı sahiplenmek ister. Bazı aktörler başarıyı sadece kendi pencerelerinden görebilirler. Bunlar olur. Ancak önemli olan başarıyı kalıcı kılmak için çalışmaktır. Yeter ki başarı olsun.”

KAFTANCIOĞLU NE DEMİŞTİ?

Necati Özkan, Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyalarını yönetmiş, geçtiğimiz günlerde de ‘Kahramanın Yolculuğu: Yeni Nesil Siyasetin Zaferi’ isimli kitabı çıkarmıştı.

Necati Özkan

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından kitabı şu sözlerle eleştirmişti:

"Kahramanın hikayesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle Genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!"

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise söz konusu kitap hakkında “Her ne kadar beni kahraman diye tanımlasa da ben kendimi öyle tanımlamıyorum. İnsan kendine kahraman dememeli. Ben sadece bir başlangıca imza atmış, daha büyük hizmetlere imza atmak isteyen bir belediye başkanıyım” sözlerini kullanmıştı.