CİDDİGAZETE/özel

25 yıldır MHP'yle girdiği tüm seçimleri kazanan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2019 Martı'nda başka bir partinin adayı olacak.

"Başbuğ'un kaldırdığı bu eli kimse indiremeyecek" diyerek 2019'da da aday olacağının işaretini veren Kocamaz, MHP genel merkezinin kendisini aday göstermeyeceğini açıklamasından sonra seçime gireceği parti arayışlarına başladı.

AKŞENER'E BİR DAHA DÖNMEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı ziyarette Kocamaz'la 15 gün önce telefonla konuştuğunu, kendisinden cevap beklediklerini söyledi. Son görüşmeden sonra yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti'ye dönüş yapmadı ve Meral Akşener'in telefonlarına da bir daha çıkmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA ARADI

Akşener'den sonra Kocamaz, Beştepe'den de sürpriz bir telefon aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat aradığı Burhan Kocamaz'a Mersin büyükşehir belediye başkan adaylığı teklifinde bulunduğu ortaya çıktı.

Çok büyük bir değişiklik olmazsa AK Parti, Burhanettin Kocamaz'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını bu hafta içinde açıklayacak.