CİDDİGAZETE

İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, görevden alınan il başkanları ve yönetimleri için "Fitneci" yakıştırması yaptı. Aylardır ödenmeyen ve 100 bin liranın üzerinde kira borcu olduğu için icra dairesi kanalıyla haciz ihtarı gönderilen Ankara İl Başkanlığı'nda devir-teslim töreni düzenlendi.

Törene, 30 Ağustos tarihinde il başkanlıklarına istifa etmeleri imasıyla talimat gönderen Koray Aydın da katıldı. Törende bir konuşma yapan Aydın, 81 kenti kapsayan operasyonun gerekçelerini açıkladı.

"Teşkilatlarda fitne istemiyoruz" diyen Koray Aydın şöyle konuştu: "İYİ Parti'deki yeni yapılanma, idealize olmuşla 'ben bu anda ne elde ederim'in ayrıştığı, hedefi bilen, oraya varma kararlılığı gösteren inançlı insanları birbirinden ayırarak teşkilatların buna göre yapılandırıldığı bir dönem olacak.

Bu dönemde emek ortaya koyan, gayret ortaya koyan bir yapı istiyoruz. Teşkilatlarımızda fitne istemiyoruz.

Öyle üç kişinin, beş kişinin bir araya gelerek bu partinin düzenini, işleyişini bozmasına hep beraber müsaade etmeyeceğiz. Çünkü hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmek için de birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var."

25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti'de henüz bir yıl dolmadan üç, bazı kentlerde de dördüncü il başkanı atamaları devam ediyor. Koray Aydın, 30 Ağustos'tan sonra istifasını istediği illerin bugüne kadar 63'üne atama yaptı.

Ankara İl Başkanlığı'ndaki törene eski il başkanları Mesut Özarslan ve Uğur Tiryaki de katıldı. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk görevini, 105 bin lira tutan altı aylık ödenmemiş kira borcuyla birlikte devraldı.