CİDDİGAZETE

Hacı Bayram Veli’nin türbesinde dua eden Yavaş, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu. Ankara'nın kurucularından Hacı Bayram Veli'yi ziyaret edip dua ettiklerini belirten Yavaş, “Bugün mazbatayı alacağız. Biz de ilk olarak Ankara'nın kurucularından Hacı Bayram Veli Hazretlerini ziyaret edip duamızı ettik. Mazbatamızı aldıktan sonra da Anıtkabir'e gidip Ankaramızı başkent yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunup daha sonra görevimize başlayacağız. ‘Haydi Bismillah’ dedik başlıyoruz” diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ, GÖREVİ MUSTAFA TUNA'DAN DEVRALDI

Yavaş, saat 11.00'de geldiği Ankara Adliyesi'nde mazbatasını aldı. Ardından Ankara Büyükşehin Belediyesi'ne geçerek görevi Mustafa Tuna'dan devraldı. Yavaş, adaletli bir yönetim gösteren Tuna'ya, Ankara'ya verdiği hizmetler için teşekkür etti. Mustafa Tuna da Yavaş'a "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Devir teslim töreninde konuşan Mansur Yavaş, "Mesai arkadaşlarımız tedirgin olmasın. Herkes işinin başında, görevine devam etsin. Bundan sonra Ankara'da herkesin belediye başkanı olacağız. Bugünkü ziyaretlerimizin ardından yarın sabahtan itibaren işimize başlıyoruz" dedi.

Mansur Yavaş, öğleden sonra Anırkabir'e gidecek ve saat 16.30'da da Büyükşehir Belediyesi'nin önünde vatandaşlara teşekkür konuşması yapacak.