CiddiGazete- Hacı Bayram-ı Veli Camii önündeki güvenlik görevlisini makam aracıyla kasten ezerek yasak alana girmeye çalışan MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal'a İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun destek vermesi, İyi Parti tabanında eleştirilere neden oldu.

"Ağaçtaki dala, daldaki karıncaya nasıl baktığını iyi bildiğim Erkan Haberal" diye başlayan tweetinde meslektaşına seslenen ve "Beraber üzülelim kardeşim" diyen Dervişoğlu'na, Erkan Haberal'ın "insan sevgisi"ni hatırlatan sosyal medya paylaşımları yapıldı.

Müsavat Dervişoğlu'nun ifade ettiği gibi "nazik" bir dili olmayan ve hakaretamiz tweetler atan Erkan Haberal'ın ülkücülere "hayvan" benzetmesi yaptığı sosyal medya paylaşımı yeniden gündeme geldi.

Erkan Haberal, MHP'de kurultay isteyen ülkücüler için, "Devlet Bahçeli'nin ülkücülüğünün zekatından biraz faydalanabilseydiniz, hayvanlar aleminden insanlık dünyasına geçebilirdiniz" ifadelerini kullanmış, sonra da tekrar milletvekili listesine yazılmaya hak kazanmıştı.

Haberal'ın "hayvan" benzetmesine çok sinirlenen Meral Akşener, o dönem verdiği cevapta, "Ülkücülere söven muhteremler, Sn. Bahçeli'ye söven 'bağzı' muhteremlere cevaplarınızı alalım. 'Salya yalatan' ile 'Apo'nun ceketini astırana' mesela..." diye cevap vermişti.