CİDDİGAZETE

CHP ile İYİ Parti, Antalya'da ikinci ortak mitingi düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı mitingde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Denizli'deki sözlerini tekrar etti.

“Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer, nasılsınız, iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer, size terörist dediler, iyi misiniz?" sözleri sonrası Erdoğan'ın suç duyurusunda bulunduğu Akşener, alandakilere, "Antalya'nın teröristleri nasılsınız, iyi misiniz?" sözleri ile seslendi.

Akşener miting açılışında, "Erdoğan beni 50 milyon TL'lik dava ettiğini söyledi. Şimdi diyorsunuz ya, 'Abla sen konuş, biz öderiz' valla ben ödeyemem. Beni zahir Mehmet Cengiz zannetti. Sayın Erdoğan, olsa dünya senin. Emekli maaşıma haciz koydurursun olur biter. Şimdi çok kızdı ya. Terörist işine. Söyleyeyim mi? Var mısınız? Antalya'nın teröristleri nasılsınız, iyi misiniz?" dedi.

Akşener’in ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti:

“Bizim mücadelemiz Kuvayı Milliye mücadelesidir. Neden cehenneme döndürdüler bu ülkeyi. Hangi gerekçeyle bize her türlü iftira yapılıyor.

İNSANLARIN İNANCINI SİYASETE ALET ETMEYECEKSİN

Şimdi herkesi suçlamaya başladılar. Oturduğun koltuk cumhurbaşkanlığı koltuğu. İnsanların inancını siyasete alet etmeyeceksin. Sanıyor ki insanları kavga ettirirsen bu koltukta ömür boyunca otururum. Dinden imandan bahsediyorlar ama Yunus Emre’yi, Pir Sultan Abdal’ı, Dadaloğlu’nu bilmiyorlar.

‘BEDAVA DOMATESİ BİBERİ FAKİR FUKARAYA SATTILAR’

İşsizlik var, 1 milyon haneye para girmemesi ne demektir. Bir milyon hanede annenin çocuğunu yatağa aç yatırması ne demektir. Devletin bütün hazinesini damada teslim etmiş. Antalya’dan saygın iş insanları TIR’larla beş kuruş almadan yardım gönderdiler. Bedava aldıkları domatesi biberi fakir fukaraya parayla sattılar. Bu ahlak mı? İzmir belediyesi ne yaptı 35 bin fakir ailenin kapısını çaldılar bedavaya dağıttılar. İşte insanlık budur. Biz insana saygılıyız. Kimsenin kimliğini yaşam tarzını siyasete alet etmeyiz.

17 YIL SONRA SOĞAN KUYRUKLARI

17 yılın sonunda bu güzelim insanlar soğan kuyruğuna girdi. Bu soruyu özellikle Ak Parti’ye oy veren kardeşlerime sormak isterim. Ülkücü kardeşlerime de şunu sormak isterim. Milliyetçilik önemlidir. Yeri geldiğinde yedi düvele meydan okuyacaksın, Çanakkale’yi Kuvayi Milliye’yi Dumlupınar’ı unutmayacaksın.

Sakarya’daki tank palet fabrikasının yüzde 49,9’unu Katar ordusuna sattılar. Nasıl oluyor da bu ülkenin silah fabrikası Katar ordusuna satılacak sen de kalkacak bunu savunacaksın? Her şeyi sattınız sıra silah fabrikalarına geldi. Buna asla izin vermeyin. İlk önce gideceksiniz sandığa demokrasi için huzurlu Türkiye için oy vereceksiniz.

EYT KANUN TEKLİFİ VE 3600 EK GÖSTERGE

EYT ile ilgili kanun teklifini AK Parti ve MHP reddetti. Onlar size ret veriyorsa siz de sandıkta gereğini yapacaksınız. Polis kardeşlerimin 3600 ek göstergesini her seferinde seslendirdim. Kanun teklifi verdim onu da söyleyeceğim.

Çiftçinin emeklinin durumunu, sanayicinin durumunu biliyorum. Asla umutsuzluk yok. Sandığa gideceğiz şöyle biraz kulaktan tutacağız ve gereğini yapacağız."

Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun ortak mitinginde, sinevizyondan “Açılım sürecine” dair görüntüler de paylaşıldı. Erdoğan'ın “Dörtlü çete Cumhur İttifakı'na karşı birleşti” sözü eşliğinde verilen görüntüde; Barzani'nin 2013'teki Nevruz ziyaretinde, Erdoğan'la birlikte çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.