CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'de katıldığı bir etkinlikte Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Seçimin erken mi yoksa zamanında mı yapılacağı yönündeki tartışmalar devam ederken, özellikle Millet İttifakı'nın adayı tartışma konusu oldu.

Meral Akşener, adaylarla ilgili sorulara cevap verdi.

"ÇOK ZARARLI BULUYORUM"

"İki belediye başkanı arkadaşımızı anketlere koyarak muhalif seçmeni taraf haline getiren sistem oluştu. Bunu çok zararlı buluyorum" diyen Akşener, "Bu iki belediye başkanı ya da birden başka başarılı belediye başkanı varsa iki arkadaşı soruyor anketçiler" ifadelerini kullandı.

"KARŞI DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Mansur Yavaş'ın veya Ekrem İmamoğlu'nun adaylıklarına karşı olmadıklarını belirten Akşener, "Bizim iki arkadaşın aday gösterilmesine karşı düşüncemiz yok. Sadece iki başkanın taraf haline getirilmesini yanlış buluyorum. Tayyip Bey meselesi değil. Biz ikinci bir Tayyip Bey seçmek için yol açmadık. Parti yokken ben niye çalıştım? Bu sistemin ucube olduğuna inandığım için. Bu sistemin ucube olduğuna herkes kanaat etti" dedi.

İTTİFAK GENİŞLEYECEK Mİ?

Meral Akşener ayrıca erken seçimin 2022 Haziran'ında olabileceğini belirterek, "Önümüzdeki seçimde yeni kurulan 2 parti ile belki 6 partili bir Millet İttifakı olacağız" ifadelerini kullandı.