CiddiGazete

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda HDP’liler ile arasında geçen tartışmaya Twitter üzerinden yayınladığı Meclis tutanakları ve mesaj ile cevap verdi.

Sazak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üzerinden 1001 gece masalları üretilen konuşmalarıma dair meclis tutanakları ektedir. Bazılarının ,"insan hakları" şemsiyesiyle, terörü desteklemelerine ve teröre alan açmalarına izin vermeyeceğiz.

Biz ülkücüler; haklı olduğumuz, inandığımız davada, işkence görürken, idam edilirken devletimize, kolluk kuvvetlerimize karşı gelmeyi aklından geçirmeyecek ahlak, feraset, vatan ve devlet sevgisine sahipken;

Memleketim insanına, nefes aldırmayan, olmayanı üfüren, terör destekçisi bölücülerle aynı masada oturmak bizim için garabettir.

Emperyal Dostlarının yazdırıp ezberlettiği, uygulamada kendilerinin de bihaber olduğu derslere, kitaplara, beyannamelere iyi çalışmaları, diledikleri kadar üfürmeleri ve deşarj oluncaya kadar bağırıp çağırmaları tavsiyedir.

Dillerine pelesenk ettikleri ezberleri dışında duymak istenilmeyen doğrular meclis çatısı altında söylendiğinde verilen tepkiler, Türkiye Cumhuriyeti'nin tanıdığı fikir özgürlüğünün dışındadır.

Terör ve terörist tanımının bir kez daha DİKTE ettirildiği gibi değil, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre okunması gerektiği çok açıktır.

Objektif olunması gereken olaylarda subjektif tartışmalarla gündemi belirleme çalışmaları sonuç vermeyecek ve istenilen usul, gerçeğimiz olan esasın önüne geçemeyecektir.

Bu memlekette teröriste de terör destekçisine de, nerde olursa olsun hangi meslekte olursa olsun ne söyleyeceğimizi nasıl karşı çıkacağımızı biliriz. İnsan haklarını insani vasıflara sahip olmadan savunmak, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya benzer.

Bazıları insan haklarını kitaplardan okuyarak anlamaya çalışırken, insan olmanın tüm vasıflarına sahip olan Necip Milletim bu konuda tarihe ders vermiştir.”

Sazak, açıklamasına Meclis tutanaklarını da ekledi.