CİDDİGAZETE/özel

Türk sanat dünyasının en değerli isimlerinden Ozan Arif'in vefatı, MHP ve ülkücü camia arasındaki eksen kaymasını da ortaya çıkardı. Son dönemde AK Parti şemsiyesi altında siyaset yapmayı tercih eden MHP genel merkezi, Ozan Arif'in vefatını görmezden gelirken, bazı il başkanları yayınladıkları mesajlarda ülkücüleri üzen ifadeler kullandı.

İstanbul İl Başkanı Birol Gür'ün kişisel hesabından yaptığı, "Hakkımı helal etmiyorum, öteki dünyada hesaplaşırız" paylaşımı, ülkücülerin tepkisine neden oldu. Gür'ün Twitter'dan yaptığı paylaşımı yüzlerce kişi eleştirirken, MHP İstanbul İl Başkanı'na tek bir destek bile gelmedi.

DENİZLİ İL BAŞKANINA BÜYÜK TEPKİ

Ozan Arif'e MHP İl Başkanı Cafer Birtürk de hakkını "helal etmedi!" Birtürk yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Benim liderime küfür ede ede ölen birine rahmet dilemem. 5 bin ülkücü şehidim için hakkımı helal etmem, edenle de işimiz olmaz" dedi.

Bu sosyal medya paylaşımına da büyük tepki geldi.

Denizli merkezli hurbakis.com isimli sitenin yazarı Cemil Sevincek, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk için şu ifadeleri kullandı:

Sanat ve sanatçı yanlış bilmiyorsam partiler üstüdür.

Öncelikle sanat camiasının başı sağ olsun.

Bu nedenle MHP Denizli il başkanının Facebook’taki yazdığını çok garipsedim bir sosyalist olarak. Dikkat et sen bir zümreyi temsil eden bir siyasi partinin il başkanısın. Hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 'Bütün ülkücüler yuvanıza dönün. Kapımız sonuna kadar sizlere açık' dediğinin ardından.

Kızıyor olabilirsin ya da tahminen genel başkanına yalakalık olsun diye de yazmış olabilirsin. Ancak siz ülkücü camia değil misiniz. Ne pahasına olursa olsun Ozan Arif ile ilgili o yazıyı yazman kendine ve ülkücü camiayı inkar etmek değil midir?"

Cemil Sevincek, MHP Denizli İl Başkanı için Devlet Bahçeli'ye bir de soru yöneltti:

"Sayın genel başkan, Facebook sayfasında ve fotoğraflarında Fethullah Gülen’in fotoğrafı bulunan Denizli il başkanı Cafer Birtürk’ün MHP gibi bir parti böyle bir makamda bulunmasına da bir anlam veremiyorum. Siz nasıl oldu da böyle bir kişiyi böyle bir makama getirdiniz?"

İSTANBUL'DA BU AKŞAM ALTAY KONSERİ VAR!

MHP İstanbul İl Başkanlığı, bu akşam düzenleyeceği şarkıcı Altay konserinin duyurusunu paylaştı. Silivri'de yapılacak eğlence için İstanbul İl Başkanlığı'nın duyurusu şöyle: "14 Şubat Perşembe günü düzenleyeceğimiz 'Sevgi Yürüyüşü' ve 'Altay Konseri'ne tüm halkımız davetlidir. Sevgi Yürüyüşü: Uğur Mumcu Meydanı | 19.00 Konser: Atatürk Meydanı | 20.00"

İYİ PARTİ KUR'AN-I KERİM OKUTTU

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, merhum Ozan Arif için program düzenledi.

İstanbul Ülkü Ocakları eski İl Başkanı Ali Sukas, Kur'an-ı Kerim tilaveti öncesinde yaptığı konuşmada, ülkücü camia için büyük anlamlar ifade eden Ozan Arif'in Başbuğ Alparslan Türkeş'in ülkücülere emaneti olduğunu söyledi.

Partililer, Kuran-I Kerim tilavetinin ardından Ozan Arif için dua etti.

İL BAŞKANLIĞI SAMSUN'A OTOBÜS KALDIRIYOR

Ozan Arif'in Samsun'da düzenlenecek cenaze töreni için İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı ücretsiz otobüs kaldıracak. Merter'deki parti il başkanlığı önünden 15 Şubat Cuma günü akşam kaldırılacak otobüslerle ilgili 0 532 433 75 14 numaralı telefona rezervasyon yaptırılması istendi.