CiddiGazete- Ozan Ceyhun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Avusturya'ya büyükelçi olarak atandı.

Diğer yayın organları haberi rutin akışla verirken, CiddiGazete, sicilinde "ülkücü katili" ifadesi bulunan Ozan Ceyhun'un geçmişini okuyucularıyla paylaştı.

Haber, sabahın ilk saatlerinden itibaren ülkücü camiada bomba etkisi yaptı. Yüzbinleri aşan okunma oranı ve binlerce paylaşımla gündem oldu.

Ozan Ceyhun

MHP GENEL MERKEZİ HABERİ GÖRMEDİ!

Sosyal medyada milyonları bulan paylaşım ve ağır tepkilere rağmen, ülkücü katili Ozan Ceyhun'un Avusturya Büyükelçisi olduğu haberini MHP genel merkezi görmedi. Daha önce özellikle AKP'yi eleştiren haberlere anında cevap veren, Hülya Avşar'la bile kavga eden genel başkan yardımcıları, Ozan Ceyhun olayına sessiz kalmayı tercih etti.

ATİLA KAYA'DAN MANİDAR PAYLAŞIM

Ozan Ceyhun'un atanmasına en manidar tepkilerden biri Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve MHP İstanbul eski Milletvekili Atila Kaya'dan geldi. CiddiGazete'nin haberini Twitter hesabından paylaşan Atila Kaya, "Öyle Merve'yle, Egemen'le falan Ülkücülerin sinir uçlarına yeterince dokunamadığını düşünmüş olmalı!.." diyerek Erdoğan'a göndermede bulundu.

FERİDUN BAHŞİ DUYMAYANLARA HABER VERDİ!

İYİ Parti'nin ülkücü isimlerinden Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de CiddiGazete'nin haberinden sonra atamaya tepki gösteren isimlerden oldu. Bahşi, CiddiGazete'nin haberini alıntıladığı paylaşımında, "Ülkücü Mustafa Erol’u şehit eden Ozan Ceyhun @Akparti yönetimi tarafından Viyana büyükelçisi olarak atanmıştır. İktidara her konuda destek olan @MHP_Bilgi’nin BİLGİSİNE..." ifadelerini kullandı.

YASİN ÖZTÜRK: ERMENİSTAN ELÇİSİ OLSUN

TBMM'deki yemin töreninde yaptığı bozkurt işaretiyle tanınan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de Ozan Ceyhun'un atama kararına tepki gösteren siyasilerden oldu. Öztürk, de CiddiGazete'nin haberini paylaşarak, "Bu şahıs Almanya milletvekili iken de Ermeni Tasarısı için uğraşmış. Şimdi Avrupa’da Türk milletini bu mu temsil edecek? Bundan olsa olsa Ermeni elçisi olur" dedi.

PROF. DR. SEZGİN ÇELİK'TEN OZAN ARİF'Lİ GÖNDERME

Ülkücü katili Ozan Ceyhun'un atamasına bir tepki de ülkücü camianın ünlü isimlerinden Prof. Dr. Sezgin Çelik'ten geldi. Çelik, tepkisini Ozan Arif'in şu dörtlüğüyle dile getirdi:

Süt süze;

Yok ki süzgeç süt süze

Çiftlik oldu memleket

Üç beş tane sütsüze

Ozan Arif

İBRAHİM KANBUR: SIRA OSMAN ÖCALAN'DA MI?

CiddiGazete Yayın Yönetmeni İbrahim Kanbur da Ozan Ceyhun'un atamasına tepki gösteren isimlerden oldu. Kanbur, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sırada Osman Öcalan mı var?" dedi.