CiddiGazete- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, görevinden "affını" istedi. Pakdemirli'den boşalan koltuğa Vahit Kirişci atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla "görevden af talebi kabul edildiği" belirtilen Pakdemirli'nin "Tarım ve Orman Bakanı" sıfatıyla program yaptığı öğrenildi.

AKP Erzincan İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; Ak Sakallı ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Bekir Pakdemirli'nin bu sabah saat 9.30'da Erzincan'a geçeceği belirtildi. Paylaşımda, "Son Başbakanımız, Genel Başkanvekilimiz Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincanımıza teşrif edecek" denildi.

İSTİFASI KABUL EDİLDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Bekir Pakdemirli, istifasını kabul eden Erdoğan'a teşekkür ettiği sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018’den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye başarılar diliyorum."