AKP'nin İstanbul Büyükçekmece'ye seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis bu sabah çalışmaya başladı. Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan polis ekipleri, belirlenen adreslere giderek tespit yapıyor.

Dün FETÖ organizasyonlarına katkı yaptığı görüntüler ortaya çıkan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'ye il ve ilçe dışından taşınan kişilerin daha önce sıklıkla AKP'nin yaptığı gibi ikamet adresi olarak anaokulu, TIR garajı, boş arsalar ve inşaatların gösterildiğini iddia etmişti.

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen emirle, polis ekipleri Büyükçekmece'de kapı kapı gezip adres tespiti yapmaya başladı.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Sabah saatlerinde, hükümete yakın birçok medya kuruluşlarında “Büyükçekmece'de seçim öncesi 11 bin 186 kişinin ikamet kaydının taşındığı iddiaları üzerine polis bu sabah operasyon başlattı” haberleri servis edildi. Basına düşen haberlerle ilgili bilgilendirme yapan İstanbul Emniyeti, “Seçimle ilgili herhangi bir operasyon söz konusu değildir. Herhangi yakalama ya da gözaltına yönelik işlem yapmadık. Bazı adreslerde oturan seçmenler kontrol ediliyor” dedi.