CiddiGazete- Habertürk Grubu'nun Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le röportaj yaparken İhlas Haber Ajansı muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmasına tepki yağdı.

Muharrem Sarıkaya'nın daha önce birlikte çalıştığı bir çok gazeteciye şiddet ve mobbing uyguladığı itirafları gelirken, Sarıkaya'nın Sabah Gazetesi'nde yöneticilik yaptığı dönemde Şamil Tayyar'la tartışması tekrar gündeme geldi. İşten çıkartıldığında Sabah Gazetesi'nden haklarını isteyen Tayyar'a Muharrem Sarıkaya'nın A4 kağıdına penis resmi çizerek "Anca bunu alırsın" dediği iddia edildi.

SABAH GAZETESİ EL DEĞİŞTİRİNCE!

Turgay Ciner Sabah Gazetesi'ni satın alınca çalışanlara yeni bir sözleşme dayattı. O sözleşmede çalışanların bütün özlük haklarının sıfırlandığı iddia edildi. Çalışanlar bu sözleşmeyi imzalamadı. Bazı çalışanlar mobbinge uğradı, uzak illere göreve gönderildi; direnenler işten çıkartıldı.

SARIKAYA'DAN, ŞAMİL TAYYAR'A: ALACAKLARINDAN VAZGEÇ

Bu süreçte Sabah Gazetesi'nde çalışan Şamil Tayyar'ın da işine son verildi. Muharrem Sarıkaya, Tayyar'ı odasına çağrıp alacaklarından vazgeçmesini istedi. Tayyar, alacaklarından vazgeçmeyeceğini ancak kıdem tazminatının ödenmesi durumunda istifa edeceğini söyledi.

KAĞIDA PENİS RESMİ ÇİZİP "ANCA BUNU ALIRSIN" DEDİ

Bunun üzerine Sarıkaya, bir kağıdın üzerine penis resmi çizerek "Anca bunu alırsın" dedi. Tayyar ile Sarıkaya arasında büyük bir tartışma yaşandı. Tayyar, Sarıkaya'ya yumruk atacak duruma geldi. Ardından yaşanan yargı sürecinde Tayyar, Sabah Gazetesi'nden 350 bin lira tazminat kazandı.

HABERTÜRK YÖNETİMİNE "MUHARREM SARIKAYA'YI ATIN PARAYI ALMAYAYIM" DEDİ

Habertürk yönetimi, Tayyar'ı görüşmeye davet etti. Tazminatının ödeneceği ve istediği takdirde işe dönüş yapabileceği söylendi. Tayyar bu isteği kabul etmedi. Tayyar, Sabah Gazetesi'ne dava açmasının nedenini Sarıkaya'nın ahlaksızlığı olarak gösterdi. O tarihte 350 bin lira tazminat kazanan Şamil Tayyar, paradan vazgeçebileceğini, bir kuruş bile almayacağını ancak Sarıkaya'nın işten çıkarılmasını talep etti.

ŞAMİL TAYYAR İDDİALARI DOĞRULADI

Ancak gazete, Şamil Tayyar'ın isteği yerine getirmedi. Sarıkaya görevine devam etti ve son olarak İHA muhabirini tokatlamasıyla gündem oldu. AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, iddiaları doğruladı.

O GÖRÜNTÜLERE SERT TEPKİ: TEDAVİ EDİMELİ

Şamil Tayyar sosyal medya hesabından, Muharrem Sarıkaya'nın gazeteci tokatladığı videoyu paylaşıp "Ankaralı gazeteciler iyi tanır bu zatı, vukuatı bununla da sınırla değil, tedavi olması gerekirken ekrana çıkarılması üzücü. Şiddete maruz kalan emekçi kardeşime de geçmiş olsun" dedi.