Belek Belediyesi'nin eski başkanı Yusuf Mecek, İYİ Parti'ye geçti. Mecek'e rozetini İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur taktı.

Serik Belediyesi için aday olacağı değerlendirilen Yusuf Mecek, Belek Belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle tanınıyor.

Antalya'nın turizmdeki üssü olan Belek'e yıllarca belediye başkanı olarak hizmet veren Yusuf Mecek'i bölgede yaşayan önemli bir Yörük nüfusu destekliyor.

İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 27.1'lik oy oranıyla Türkiye'deki en yüksek oy oranını Serik'te yakaladı.

Bölgedeki siyasi otoriteler, AK Parti'nin 24 Haziran'da aldığı 34.2'lik oy oranını Yusuf Mecek'in rahatlıkla aşabileceği görüşünde.

İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, "Sayın Yusuf Mecek üyelik başvurusunda bulundu. Üyeliğini yaptığımız Sayın Mecek'e parti rozetini de taktık. Önümüzdeki günlerde partimizden Serik Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu da yapacak" dedi.

Yusuf Mecek, 1'i ANAP, 2'si AK Parti'den olmak üzere 3 dönem Belek Belediye başkanlığı görevini yürüttükten sonra belediyenin kapanmasının ardından geçen dönem Ak Parti'den Serik Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi.