CiddiGazete- Ülkü Ocakları'nda dün beklenmedik bir gelişme yaşandı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Twitter'dan yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.

"Akademik" çalışmalarını gerekçe göstererek görevinden ayrıldığını duyuran Sinan Ateş'in istifası, sosyal medya paylaşımlarında farklı gerekçelere dayandırıldı.

GEREKÇE YAVUZ BAHADIROĞLU MU?

Atatürk düşmanlığı ile bilinen AKP yandaşı yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun tweetini sildirecek sertlikte bir paylaşım yapan Sinan Ateş'in, bu açıklamadan dört gün sonra istifa ettiğini duyurması kafa karıştırdı.

"CUMHUR İTTİFAKI" HASSASİYETİ Mİ?

MHP kulislerinde fazla dillendirilmeyen ve yorumlanmayan istifa kararı, özellikle Ülkü Ocakları'ndaki gençler üzerinde şok etkisi yaptı. Ülkücü gelenekte eşine pek rastlanmayan istifa kararı, yakın tarihte görülmedi. Daha önceki görev değişikliklerinde tasarruf hakkını hep MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kullandı.

YAKIN TARİHTE BİLİNEN TEK NET İSTİFA

Ülkü Ocakları tarihinde genel başkan değişimleri hep atanan tarafından görevden almalarla olurken, bunun tek sıradışı örneği Azmi Karamahmutoğlu'nda yaşandı. Alparslan Türkeş'in atadığı Karamahmutoğlu, Başbuğ'un vefatının ardından MYK tarafından "geçici genel başkan" olarak atanan Tuğrul Türkeş'e istifasını verdi.

Gerekçe olarak da olağanüstü genel kurul sürecinde Devlet Bahçeli'ye karşı Tuğrul Türkeş'in yanında olmasını gösterdi. Azmi Karamahmutoğlu, "Tarafsızlığımı yitirdim. Bu şartlarda görevde kalmam doğru olmaz" dedi.

Azmi Karamahmutoğlu, 1997'deki olaylı kongrede "Yaşasın illegalite" diyerek kürsüyü devirdiğinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı değil, sadece MHP üyesiydi. Ülkü Ocakları'nda daha sonraki görev değişikliklerinde takdir hakkını hep Devlet Bahçeli kullandı. Bahçeli, atadığı isimleri bir süre sonra görevden aldı. Bahçeli'nin 23 yıllık MHP genel başkanlığı sürecinde daha önce hiç "istifa" gerçekleşmedi!